Prvi Simpozij za Život i Obitelj u Zagrebu 25. ožujka; doznajte tko su sudionici

Udruga Hrvatski pokret za život i obitelj (HPZO) organizira prvi Simpozij za Život i Obitelj 25. ožujka u 18:00 sati u Franjevačkom samostanu Hercegovačke provincije u zagrebačkoj Dubravi. Simpozij će okupiti istaknute pojedince i udruge koje se zalažu za zaštitu prava nerođene djece, očuvanje obitelji i tradicionalnih vrijednosti te ujediniti pro-life vjernike svih denominacija, piše narod.hr.

Posebni gosti Simpozija ove godine su novinar i publicist Matija Štahan, pastor Evangeličke metodističke crkve u Hrvatskoj, teolog i magistar povijesti Vatroslav Župančić te Ivana i Robert Kovačić, bračni par iz Zagreba.

Dodjela priznanja

Ove godine dodijelit će se četiri Priznanja “Dr. Ružica Ćavar” zaslužnim pojedincima te po prvi puta i jednoj udruzi. To su: dr. Nikolina Penava iz Ljubuškog, specijalistici za ginekologiju i opstetriciju u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, g. Mario Živković iz Zagreba, jednom od začetnika pro-life pokreta u Hrvatskoj te osnivaču i voditelju “Obiteljskog Centra”; dr. sc. fra Mario Knezović iz Posušja, koji uz svećeničku službu, svojim nadahnutim i slušanim emisijama na radiju Mir Međugorje, suradnjom s Laudato TV i britkim kolumnama zauzeto promiče katolički nauk te obiteljske i pro-life vrijednosti; udruga Mlado sunce iz Širokog Brijega, koja svoje djelovanje temelji na kršćanskim i općeljudskim vrijednostima i idealima.

Čak troje dobitnika Priznanja dolazi iz Bosne i Hercegovine čime se želi dodatno osnažiti veza hrvatskog naroda te potaknuti suradnja na području zaštite života i obitelji u Hrvatskoj i BiH.

U okviru Simpozija bit će organizirana moderirana panel rasprava o pravima nerođene djece, položaju obitelji te demografskoj situaciji u Hrvatskoj i BiH, piše narod.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?