U BIH samo od prošle godine 14 tisuća ljudi legalno nosi oružje, u Širokom Brijegu najavljena obuka za “Rukovođenje i gađanje vatrenim oružjem”

Nedavno su mediji prenijeli kako je u Bosni i Hercegovini povećana potražnja za oružjem, pisalo se da se “građani naoružavaju” i da je tako u porastu broj izdanih odobrenja za nabavku oružja.

Navodilo se kako je tijekom prošle godine u BiH izdano ukupno 13.892 odobrenja za nabavku oružja, prema podacima ministarstava unutarnjih poslova FBiH i RS.

Da i u zapadnoj Hercegovini ima onih koji žele kupiti oružje, pokazuje i priopćenje MUP-a ŽZH-a da će se uskoro održati polaganje ispita o sigurnom rukovanju oružjem.

Županijski MUP je tako na svojoj web stranici „okačio“ obavijest kandidatima koji su prošli obuku i dobili potvrdu o urednom pohađanju obuke u Streljačkom klubu ALFA Široki Brijeg, a podnijeli Prijavu za polaganje ispita o osposobljavanju za pravilnu uporabu oružja i poznavanju propisa o oružju i streljivu da će se provjera znanja iz prve nastavne cjeline „ Zakonska regulativa” i druge nastavne cjeline „ Rukovođenje i gađanje vatrenim oružjem” održati u utorak, 28.03.2023. godine u 11:00 sati u Streljačkom klubu ALFA Široki Brijeg.

U županijskom Zakonu o oružju i streljivu piše da se za posjedovanje oružja mora podnijeti zahtjev, a Policijska uprava će izdati odobrenje za nabavu vatrenog oružja, ako onaj tko želi, ispunjava opće i posebne uvjete.

Jedan od uvjeta je posjedovanje potvrde o osposobljenosti za rukovanje oružjem.

U Zakonu je propisano da policija može izdavati odobrenja za nabavu vatrenog oružja kategorije B “radi bavljenja lovom, sportskim streljaštvom ili radi osobne sigurnosti i sigurnosti imovine ako ispunjava opće i posebne uvjete”.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?