U Širokom Brijegu pitali ljude jesu li zadovoljni gradskim vlastima, evo što su rekli!

U sklopu projekta „MEG II“ koji ima za cilj doprinijeti demokratizaciji lokalne uprave u BiH prošlog je mjeseca trebalo anketirati ljude o tome što misle o radu gradskih vlasti u Širokom Brijegu, pa su anketari zaustavljali ljude na ulazu u zgradu gradske uprave i postavljali im pitanja.

„Ispitivanje korisnika javnih usluga izvršeno je na samom ulazu u zgradu gradske uprave i to na uzorku od 300 građana“, priopćeno je na web stranici Grada Širokog Brijega.

Objavljeni su i rezultati, a u nastavku donosimo nekoliko zanimljivosti.

Na pitanje „smatrate li da Gradsko vijeće donosi odluke u interesu zajednice i građana„ čak 72 posto Širokobriježana je odgovorilo „da“. Samo njih 26 posto misli da Gradsko vijeće ne radi u interesu zajednice i građana.

Na pitanje „Jeste li ikada stupili u kontakt s nekim od vijećnika Gradskog vijeća?„, Širokobriježani su većinom rekli da nisu. Čak 53 posto građana nikad nije stupilo u kontakt s nekim od vijećnika, a 47 posto je reklo da jeste.

Sudeći po rezultatima ankete Širokobriježani su zadovoljni radom gradskih vlasti.

Inače, ispod rezultata ove ankete piše kako, da bi se osigurao napredak u radu i djelovanju Gradskog vijeća i Grada Širokog Brijega potrebno je osigurati provedbu godišnje ankete o zadovoljstvu građana, pa je za očekivati kako će se slična anketa provesti i dogodine, a građane su pitali o tome jesu li zadovoljni radom Gradskog vijeća, prijenosom sjednica, informacijama o radu Gradskog vijeća na internetu, komunikaciji s vijećnicima…

Rezultate možete pogledati OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?