Lijepa priča iz Sarajeva: Zajedništvo trojice mladića kao primjer svima

Neprofitna humanitarna organizacija Pomozi.ba iz Sarajeva koja svojim djelovanjem pomaže ugroženim ljudima iz cijele Bosne i Hercegovine, osim što svakodnevno objavljuje humanitarne kampanje, često objavi i priče o ljudima koji podržavaju njen rad, piše jabuka.tv.

Tako su na svojoj službenoj Facebook stranici objavili sliku trojice mladića s dirljivim opisom.

Dario Adžić, Izrael Jakob Navaro Lopez i Marin Petrović volontirali su na početku ramazana u Pomozi.ba organizaciji. Oni su studenti četvrte godine Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.

Izrael je porijeklom iz Perua, a tamo imaju svoj način poslanja gdje nasumično izvlače državu ili kontinent na koji će biti poslani. On je dobio BiH, te ovdje radi u misiji i djelovat će u sklopu Vrhbosanske nadbiskupije.

Dario i Marin su u sklopu predmeta Uvod u društveni nauk Crkve odabrali našu organizaciju za volontiranje, ali su volontirali mnogo više sati od predviđenog.

Nama je bilo zadovoljstvo ugostiti ove mlade ljude koji su po riječima naših kolega bili više nego vrijedni, a priču zaključujemo sa riječima Darija Adžića koji kaže: Jako bih volio da pokažemo svima da je cijela naša BiH jedno, a mi smo uvjereni da su ovi mladi ljudi pravi promotori međuvjerskih odnosa u našoj lijepoj domovini, priopćeno je na službenoj stranici organizacije Pomozi.ba.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?