MO BiH raspisalo natječaj za prijem na Vojnu akademiju Oružanih snaga SR Njemačke

Ministarstvo obrane BiH danas je raspisalo natječaj za prijam na Vojnu akademiju Oružanih snaga SR Njemačke.

Na njemačku vojnu akademiju će biti primljena dva kandidata iz BiH, i to jedan za časnika specijalnosti brdskog pješaštva i jedan za časnika specijalnosti topništva.

Školovanje traje četiri godine, a na prvoj godini će kadeti i kadetkinje usavršavati njemački jezik, priopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH, prenosi Fena.

Na natječaj se mogu prijaviti mladići i djevojke iz civilstva, koji su uspješno završili srednju školu ili koji trenutačno pohađaju IV. razred srednje škole, s najmanjom ukupnom ocjenom “vrlo dobar“, koji imaju ukupan prosjek ocjena iz matematike najmanje “vrlo dobar“ u posljednje dvije godine u kojima su imali predmet matematiku, te koji na dan 30. 09. 2023. godine neće biti mlađi od 18 i stariji od 22 godine.

Za prijam se zahtjeva dobro poznavanje engleskog jezika (test ALCPT – minimalno 60 bodova), njemačkog jezika (razina A2 prema Zajedničkom europskom referentnom okviru – CEFR), poznavanje rada na računalu (Word, Excel, Power Point, Internet) i dobra tjelesna pripremljenost.

Detaljni uvjeti natječaja objavljeni su na službenoj web-stranici MO BiH, www.mod.gov.ba, na linkovima Oglasi/Konkursi ( shorturl.at/bpDEU ) i Postani pripadnik OS BiH ( shorturl.at/dy014 ). Natječaj je otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja.

Po završetku školovanja, kadet ili kadetkinja će potpisati ugovor za djelatnu službu u početnom činu časnika Oružanih snaga BiH – potporučnik, priopćeno je.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na KLIK.HR upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku).

Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala.

e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesnih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti.

e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih.

Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?