Čović o formiranju vlasti u HNŽ-u: Sve su prilike da ću se uključiti

Link na izvornu vijest

Izborna konvencija Mladeži HDZ-a BiH održala se u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u 11 sati. Konvenciji je nazočilo i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom Draganom Čovićem, kao i mnogobrojna izaslanstva gostiju iz zemlje i inozemstva.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, Dragan Čović istaknuo je kako je Mladež ključna sastavnica obitelji. “Naravno da me veseli što sam danas ovdje. Oni su ključna sastavnica naše obitelji i vjerujem da sve ono što je planirala mladež da će i uraditi. Od programa do izbora vodstva, a ja ih želim ohrabriti da razumiju da ono što pokušavamo zadnjih 15 godina konačno zaživljava. Ohrabrit ću ih da unesu svoju mladost i svježinu jer je to potrebno našoj stranci kao i svakoj stranci u BiH”, istaknuo je.

Komentirajući formiranje vlasti u HNŽ-u kazao je kako se dosad nije uključivao. “Dosad se nisam uključivao, ali sve su prilike da hoću. Teško je kad imate dva partnera koji se počinju nadmudrivati. Događa se slično kao na razini Federacije. Nadmudrivanje između dva bloka ne donosi nikome dobro”, kazao je Čović.

Po pitanju ispunjavanja prioriteta za članstvo u EU, ponovno je odgovorio pozitivno. “Sve prioritete koje imamo moramo završiti i to smo definirali kada je tu bio gospodin Varhely i uvjeren sam da će Vijeće ministara i Parlament sve to završiti – od najsloženijih do najjednostavnijih”.

Za posljednji istup Islamske zajednice oko izgradnje Hrvatskog narodnog kazališta nije htio komentirati. “Nemam komentara. Mi HNK gradimo zadnjih 20 godina, ono će dobiti svoju formu nadam se do kraja godine i veselim se izgradnji tog objekta i mislim da bi svi trebali biti ponosni na to tako da sve druge komentare ću ignorirati”, zaključio je Čović. Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar kazao je kako se danas bira novo vodstvo stranke.

“Danas biramo novo rukovodstvo. Uistinu je velika čast i zadovoljstvo prisustvo predsjednika Čovića i to može biti pokazatelj da smo mi kao mladi ljudi sljedbenici njegove politike. Od prošlog saziva ima nekoliko kandidata, ali idemo sa novim članovima koji će dati novu svježinu i novu energiju”, kazao je, te dodao kako “moramo nastaviti onaj tempo koji smo imali u proteklom vremenu”.

“Moramo znati tko smo i što smo, nikada ne zaboraviti ljude koji su za našu slobodu dali svoje živote, ali budućnost moramo graditi zbog nas i ovog puta pružamo ruku partnerstva svim organizacijama mladih političkih stranaka u BiH. Spremni smo na suradnju, prihvaćanje ideja realizirati projekte koji su u interesu mladog čovjeka, ali i u interesu našeg naroda”, zaključio je Lončar.

The post Čović o formiranju vlasti u HNŽ-u: Sve su prilike da ću se uključiti first appeared on ABCportal.info.

Objava Čović o formiranju vlasti u HNŽ-u: Sve su prilike da ću se uključiti pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?