MAJKU JOJ NAŠLI MRTVU U KADI, OTAC JE ISKORIŠTAVAO, A MUŽ JE VARAO: TRAGIČNA ŽIVOTNA PRIČA POZNATE BOGATAŠICE SLAMA SVA SRCA!

Link na izvornu vijest

Atinina baka preminula je u 45. godini života, a ujak Aleksander joj je stradao u teškoj avionskoj nesreći kada je imao samo 24 godine, nakon čega je i sam Aristotel Onazis obolio od Miastenije gravis, autoimune bolesti. Ipak, ni tu nije kraj nesrećama porodice Onazis. Kada je Atini bilo svega tri godine, preminula je i njena majka Kristina od srčanog udara koji je nastupio kao posljedica akutnog plućnog edema sa kojim se borila. Atinin otac Teri Rasel svim silama se trudio da dobije starateljstvo nad djetetom kako bi mogao da koristi njeno nasljedstvo.

Kristina i Teri rastali su se ubrzo nakon što im se rodila kćerka, kada je Kristina saznala da je suprug vara, te da je sa ljubavnicom dobio dvoje djece.

Advokati su svim silama željeli da Atinu postave na mjesto predsednika Onazisove firme, ali bitku su izgubili nakon njenog 21. rođendana. Tada su odbor i uprava pomenute firme tvrdili kako djevojka nije dovoljno kvalifikovana, ali i da nije u potpunosti nasljednica imperije svog dede.

Omiljeni sport ove devojke bilo je jahanje, ali je tokom skokova jednom prilikom ostala i bez svog konja.

Taman kada je djelovalo da je makar u ljubavi pronašla svoju sreću i udala se za Alvara de Mirandu Netoa, desio se skandal. Njih dvoje u braku su bili 11 godina kada je Atina uhvatila supruga na Floridi, u njihovom bračnom krevetu sa jednom belgijskom manekenkom.

Njih dvoje su se navodno viđali osam godina.

Atinu je ovo podsjetilo na sve kroz šta je prošla njena majka sa njenim ocem, te je odmah podnijela papire za razvod.

Tragedije su se u njenom životu nizale, a mnogi su komentarisali da je sve počelo onog trenutka kada joj je preminula majka. Naime, 19. novembra 1988. godine Kristinu Onazis je mrtvu u kadi pronašla kućna pomoćnica. Kristina je u trenutku smrti imala 37 godina, a njena ćerka se tada sa dadiljom nalazila u njihovoj kući u Švicarskoj.

Kristinino ijtelo prevezeno je najprije do Atine, a potom na ostrvo Skorpios koje joj je otac poklonio, i tu je i sahranjena.

Bivši suprug jedine kćerke grčkog milijardera prisustvovao je sahrani samo kako bi kćerku mogao da povede sa sobom u Švicarsku gdje je živeo sa svojom dugogodišnjom ljubavnicom, švedskom manekenkom Merijen Gebi i njihovo dvoje djece.

Merijen je usadila Atini ljubav prema životinjama, naročito konjima, te je ova zavoljela jahanje. Djevojčicinim nasljedstvom vrijednim oko 500 miliona dolara tada su upravljali savjetnici iz Grčke. Ti savjetnici bili su i na čelu fondacije koju je Aristotel osnovao u čast pokojnog sina Aleksandera, a osim njih je „član“ bio i Teri Rasel.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?