LEGENDARNI AUTOMOBIL ODLAZI U PENZIJU

Link na izvornu vijest

Chevrolet je objavio da je 2024. posljednja modelska godina Camara, što znači skoro gašenje proizvodnje.

Završetak šeste generacije obilježit će posebna serija Collector’s Edition u jedinstvenoj Panther crnoj nijansi. U pitanju je mat crna koja se prvi put nudi na ovom modelu.

Posljednja serija će biti ponuđena u SAD u većini dostupnih verzija motora, a ZL1 kolekcionarsko izdanje ograničeno je na samo 350 primjeraka.

Od posebnih detalja, automobil dobija uzdužne pruge u sjajnoj crnoj farbi, zadnji i prednji spojler i odgovarajuće oznake. Ostale opcije (LT/RS, LT1 i SS) će imaće točkove od 20 inča.

Svi kupci dobijaju Shinola Canfield Sport sat na poklon. Početna cijena automobila je 39.440 USD, prenosi B92.

Kada je u pitanju poslednja modelska godina za regularne verzije, Chevrolet je otkrio da se verzija sa 2.0 motorom ukida, ostavljajući kao opcije 3.6 V6, 6.2 V8 i 6.2 V8 LT4.

U prevodu, to znači da će Camaro biti skuplji, pa će verzija sa V6 motorom i preko 335 KS startovati od 32.495 dolara.

Proizvodnja Camara će biti okončana u januaru 2024. Ne zna se mnogo o mogućem nasljedniku legendarnog Chevroleta, osim onoga što je Skot Bel, potpredsjednik kompanije, rekao:

  • Iako danas ne najavljujemo neposrednog nasljednika, budite sigurni, ovo nije kraj priče o Camaru.
Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?