Medvjed viđen u dvorištu osnovne škole u Sarajevu

Link na izvornu vijest

U naselju Faletići u Sarajevu su mještani ponovo primijetili medvjeda, odnosno uočen je u školskom dvorištu. Prema informacijama ravnateljice Erzumane Fukelj Sarić, jutros je medvjed došao do osnovne škole “Vrhbosna” u Faletićima.

“Prošao je jednim dijelom dvorišta škole kroz voćnjak stoga smo odmah intervenirali”, rekla je ravnateljica za Klix.ba. Ističe da su pozvani lovci interventnog tima Lovačkog društva Sarajevo koji su medvjeda usmjerili ka brdovitom i šumskom dijelu.

“To je vjerovatno isti onaj medvjed kao i na Vratniku što je bio”, kazala je ona. Ističe da je situacija trenutno sigurna, ali da su zbog sigurnosti djece pozvali sve roditelje da nakon završetka nastave dođu po djecu kako se ne bi sami kretali do kuće.

U Sarajevu je prije nešto manje od mjesec dana, medvjed uočen na Vratniku, a potraga za njim je potrajala. Lovci su ga uspjeli usmjeriti ka šumi, ali je došlo do uznemirenja stanovništva, piše Klix.

The post Medvjed viđen u dvorištu osnovne škole u Sarajevu first appeared on ABCportal.info.

Objava Medvjed viđen u dvorištu osnovne škole u Sarajevu pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?