Hrvatski mediji pišu o Širokom: Bili su prst i nokat s Mamićem, a sada su se okrenuli Hajduku

Link na izvornu vijest

Marijan Budimir trebao bi po svemu sudeći postati novi trener nogometaša Širokog Brijega. Ali, u Široki ne bi Budimir išao kao samostalni “strijelac”, budući da će prije odlaska na klupu bosansko-hercegovačkog premijerligaša produljiti ugovor s Hajdukom.
Naime, treneru juniora Bijelih, s kojima je ove godine došao do finala Lige prvaka mladih, ugovor istječe na kraju ovog mjeseca, ali ostat će Budimir pod paskom Hajduka.

U Široki bi s njim, kao trenerom na posudbi, trebali krenuti i igrači čiji status nije definiran kroz seniorski pogon, odnosno, juniore. Naime, Široki bi uskoro i službeno trebao postati još jedan od prvoligaških klubova s kojima Hajduk kreira suradnju, što je naposljetku i logično za grad koji se nalazi tek sat i pol od Splita.

Široki je dosad uglavnom bio okrenut Dinamu, ali očito je da se radi novi zaokret na Pecari, da su Široki i Hajduk jedni drugima pružili ruku suradnje, u kojoj obje strane mogu imati koristi.

Nakon slovenskog Radomlja, tako bi Široki postao još jedno utočište za hajdukovce u razvoju. Bitno je u svakom slučaju da je riječ o prvoligašu, ovog puta i mnogo ambicioznijem nego li je to član elitnog nogometnog razreda u Deželi.

Pored Budimira koji odlazi u Široki, još jedan trener iz omladinskog pogona Hajduka prelazi u novi klub.

Riječ je, dakako, o Mislavu Karoglanu, koji je vodio Bijele prije Ivana Leke u prijelaznom razdoblju nakon raskida s Valdasom Dambrauskasom, a koji preuzima kormilo Istre 1961 nakon odlaska Gonzala Garcije. Polako, ali sigurno, počinje i Hajduk stvarati mlade trenere za najvišu ligu, novu generaciju stratega s poljudskim pečatom.

Široki se još prije nekoliko godina spominjao kao klub u koji bi mogao ući Zdravko Mamić, dok je još službeno bio savjetnik, a de facto prvi i najmoćniji čovjek Dinama. Trener kluba je u to vrijeme bio Goce Sedloski, bivši igrač Hajduka i Dinama, kojega je Mamić čak i posjećivao na treninzima. Kad su krenule spekulacije, navijači Širokog žestoko su se usprotivili potencijalnom “dealu” s Mamićem uz poruku da se klub “sramoti jer se ne bore za ideale za koje bi trebali”.

The post Hrvatski mediji pišu o Širokom: Bili su prst i nokat s Mamićem, a sada su se okrenuli Hajduku first appeared on ABCportal.info.

Objava Hrvatski mediji pišu o Širokom: Bili su prst i nokat s Mamićem, a sada su se okrenuli Hajduku pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?