Nikola Jokić odveo Denver do prve titule prvaka NBA lige u povijesti

Link na izvornu vijest

Nikola Jokić je briljirao i u ovoj utakmici i ostvario je double-double učinak. Ubacio je 28 poena uz 16 skokova, a tom učinku je dodao i 4 asistencije

Košarkaši Denver Nuggetsa su osvojili prvu titulu prvaka NBA lige nakon što su u finalu pobijedili Miami Heat rezultatom 4-1 u seriji.

Denver je dobio prvu utakmicu u seriji kod kuće rezultatom 104:93, a potom je Miami napravio “break” i izjednačio na 1-1 rezultatom 111:108. Miami je potom igrao dvije utakmice na domaćem terenu, no Denver je slavio oba puta (109:94, 108:95), te je onda kod kuće dobio priliku završiti posao.

Nuggetsi su tu priliku iskoristili i slavili su u uzbudljivom susretu rezultatom 94:89, te su na taj način rezultatom 4-1 u finalnoj seriji osvojili prvu titulu prvaka NBA lige u povijesti.

Nikola Jokić je briljirao i u ovoj utakmici i ostvario je double-double učinak. Ubacio je 28 poena uz 16 skokova, a tom učinku je dodao i 4 asistencije, piše Klix.ba.

Na drugoj strani tragičar je bio Jimmy Butler koji je užasno šutirao iz igre (5/18), također, izgubio je ključnu loptu 27 sekundi prije kraja kada je njegova ekipa imala priliku da poravna rezultat, a potom i promašio trojku za izjednačenje 17 sekundi prije kraja susreta.

Denver Nuggetsi se u NBA ligi natječu od 1976. godine, a u proteklih 47 godina najbolji plasman im je bio plasman u finale Zapadne konferencije. To su uradili četiri puta – 1978. su izgubili od Seattle SuperSonicsa 4-2, te 1985., 2009. i 2020. od Los Angeles Lakersa 4-1, 4-2 i 4-1.

Ove sezone su konačno svladali Lakerse u finalu Zapada (4-0), te su u svom prvom NBA finalu nadigrali Miami Heat za prvi Larry O’Brien trofej u klupskoj povijesti.

The post Nikola Jokić odveo Denver do prve titule prvaka NBA lige u povijesti first appeared on ABCportal.info.

Objava Nikola Jokić odveo Denver do prve titule prvaka NBA lige u povijesti pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?