Svečano proslavljen blagdan svetog Ante u Uzarićima i Ljubotićima

Link na izvornu vijest










U širokobriješkim selima Uzarići i Ljubotići svečano je proslavljen blagdan svetog Ante.

U Hercegovini se blagdan obilježava svetim misama, blagoslovom djece i procesijama.

Sveta misa u crkvi svetog Ante u Uzarićima započela je u 11 sati, a misno slavlje predvodio je fra Marin Karačić, župni vikar u Gorici Sovićima uz koncelebraciju širokobriješkog gvardijana i župnika fra Ivana Marića, župnog vikara fra Augustina Čordaša, voditelja filijalne crkve svetog Ante na Uzarićima i fra Stanka Banozića, župnog vikara na Brigu.

Svečanost je uveličana pjesmom zbora Ljiljani svetog Ante s Uzarića.

Dan prije, na Uočnicu svečanu svetu misu na predvodio je fra Ljubo Kurtović.

Svetkovina se obilježava i u širokobriješkom selu Ljubotići, gdje je središnju misu u filijalnoj crkvi kočerinske župe u 11 sati predvodio fra Ivan Landeka, župni vikar u Posušju.

Na Uočnicu na kojoj je bilo oko dvije tisuće vjernika, svetu misu predvodio je fra Josip Grabovac.

Misno slavlje započelo je procesijom s kipom sv. Ante kojeg su nosili ljubotićki framaši.

Veliki broj vjernika na Humcu od ranog jutra

(www.jabuka.tv)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?