Trener Zrinjskog: Vjerujem da možemo izboriti plasman u grupnu fazu Konferencijske lige

Link na izvornu vijest

– Očekivanja su u ovom klubu uvijek najviša, prvo ono što nas čeka je Europa gdje su naše ambicije poznate, a to je da se dokopamo grupe Konferencijske lige i to je prvi cilj za kojeg sam duboko uvjeren da ga je moguće ostvariti. Trebamo imati malo sreće u ždrijebu i ako se sve to posloži naše šanse prolaskom prvog kola rapidno rastu. U prvenstvu je cilj obrana prvog mjesta, a pokušat ćemo obraniti i naslov pobjednika kupa. Ambicije su visoke, ali ako nemaš visoke ambicije onda se to ne može ni ostvariti – rekao je novinarima uoči prozivke trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Iza Zrinjskog je sjajna sezona u kojoj su postali prvaci države i osvajači kupa. Rendulić je došao u Zrinjski u vrijeme zimske stanke i ostvario 19 pobjeda u 21 susretu.

– Jasno je da će biti to teško ponoviti, ali nije neostvarivo. Sami smo nametnuli standarde i podigli ljestvicu visoko, dat ćemo sve od sebe i u najbolje mjeri ponoviti iste igre i rezultate od prošle sezone – poručio je strateg Plemića.

Igrači su bili na odmor od dva tjedna

– Odmor je bio kratak, 14 dana nije baš specijalni odmor. Bitno je da su se mentalno malo odmaknuli od ove svakodnevne rutine. U komunikaciji s njima vidim da su svi zdravi i željni rada – kazao je trener najbolje bh. ekipe.

Protekla dva tjedna bila su iznimno prometna pod Bijelim brijegom.

– Jedanaest nas je igrača napustilo, a došlo je osam novih, imamo i dva igrača na probi. Imaju se priliku nametnuti za ostanak u klubu, a ostalo je na njima. Sve su to igrači koji iza sebe imaju karijere i svoje kvalitete, imamo nešto i mladih igrača od kojih dosta očekujemo. Na njima je da prionu, jer neće biti lako izbaciti ove momke koji su iznijeli većinu tereta, ali sigurno je da imaju kvalitetu da ih pritisnu – kazao je.

Dodao je kako su moguće još neke promjene u igračkom kadru.

– Za sada smo zadovoljni kako smo to odradili, možda dođe još jedan ili dva igrača, ali o tom-potom. Kostur ekipe je zadržan, najveće promjene su u vezi, tu je bilo nužno dovesti zamjene za ove koje su otišli. Silom prilika nema više Sučića i Ilinkovića koji su se vratili u svoje klubove, nema ni Kamenara ni Vukotića – izjavio je trener Plemića.

Europski izazovi

Zrinjski će sezonu otvoriti utakmicom pretkola Lige prvaka za točno mjesec dana (11. ili 12. srpnja), a protivnika u toj fazi natjecanja, u kojoj će Mostarci biti nositelji, doznat će 20. lipnja.

– Nezahvalno je govoriti koga bi htjeli, a koga ne. Svi protivnici imaju kvalitetu, svi su prvaci svojih država. Nema tu posebnih želja, uvijek ima momčadi koje su bolje, ali vidjeti ćemo što donosi ždrijeb. Najteže bi bilo kad bi izvukli Rakow, Šveđane ili Rumunje, to su najteže momčadi – istaknuo je Rendulić.

Po njegovim riječima, prošlogodišnji nastup u Europi i nesretno ispadanje od Slovana u play-off rundi Konferencijske lige bit će od velike koristi njegovim igračima.

– Sigurno da je momčad bogatija za to prošlogodišnje iskustvo, bez obzira na način na koji smo ispali. Vidjeli smo da možemo i da smo do zadnje sekunde bili u igri, nažalost nismo uspjeli izdržati tih par sekundi. Ta utakmica je bila potvrda da je moguće ostati u Europi i nadam se da ćemo ove godine uz malo sreće to i napraviti – zaključio je trener Zrinjskog.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?