U Kini pozivaju na štednju struje

Link na izvornu vijest

MAOMING  – Industrijski gradovi na jugu Kine pozvali su firme i domaćinstva na štednju struje.

FOTO: Pixabay

Potrošnja energije u gradu Maomingu u južnoj kineskoj provinciji Guangdong je u periodu od januara do maja međugodišnje porasla za 8,01 odsto, prenosi Rojters.

Zvaničnici Maominga, grada u kome se nalazi rafinerija nafte, pozvali su kompanije da ograniče potrošnju energije i predložili da firme u državnom vlasništvu, građani i komercijalni objekti hlade svoje prostorije na temperaturi koja nije niža od 26 stepeni.

Slični problemi su zabilježeni i u provinciji Hajnan, gde je energetska mreža preopterećena zbog dugotrajnih vrućina, a potrošnja energije od januara do aprila je međugodišnje porasla za 11,8 odsto.

Talas vrućina i suša koji je prošle godine pogodio Kinu je doveo do nestašica struje, a to je uticalo na proizvodnju aluminijuma u pojedinim regionima ove zemlje, podsjeća britanska agencija.B92/Tanjug

Чланак U Kini pozivaju na štednju struje се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?