Garaža kod UKC-a je trebala da se završi u subotu, evo kako danas izgleda (VIDEO)

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Parking garaža kod Univerzitetsko – kliničkog centra (UKC) jedan je od najvećih projekata u Republici Srpskoj.

FOTO: Capital

Međutim, radovi na objektu za koji je iz budžeta izdvojeno 35 miliona maraka su obustavljeni.

Izvođač radova, preduzeće „Marković invest R.M.“ iz Laktaša traži dodatnih pet miliona maraka i novo produženje roka za završetak objekta do kraja ove godine.

Nezvanično nadležni su spremni da prihvate uslove izvođača radova, ali se o tome još javno ne oglašavaju, zbog čega su svi veći radovi na garaži pauzirani, saznaje portal CAPITAL.

Garaža je trebala biti gotova u subotu 17. juna, ali je jasno da od toga neće biti ništa te da će još jedan rok biti probijen.

Uprava UKC-a smatra da je zahtjev investitora opravdan, dok u resornom ministarstvu za sada ćute.

Kada jednom bude završena, u nju će moći da se parkira oko 2.500 automobila. Do tada vozaći će morati da se snalaze po okolnim livadama i trotoarima.

Podsjećamo, radovi su počeli u junu 2020. godine, međutim odmah na početku pojavili su se problemi sa klizištem što je izvođaču izazvalo dodatne troškove na koje nije računao.

Ovaj projekat je u javnost često osporavan zbog prioriteta ulaganja prezaduženog zdravstvenog sektora Srpske, ali i zbog enormno visoke cijene koja bi mogla premašiti 40 miliona KM.

CAPITAL: D. Tovilović

Чланак Garaža kod UKC-a je trebala da se završi u subotu, evo kako danas izgleda (VIDEO) се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?