Tisuće Hrvata u Rotterdamu

Link na izvornu vijest

Nakon Svjetskog prvenstva za “odabrane”, kako je World Cup u Dohi, zbog skupoće nazvao izbornik hrvatske reprezentacije Zlato Dalić, “Vatreni” će na završnom turniru Lige nacija ponovo imati brojnu podršku s tribina.

U polufinalu Lige nacija 14. lipnja protiv Nizozemske, na stadionu De Kuip očekuje se više od 14.000 hrvatskih navijača.

Hrvatska reprezentacija je imala pravo na 13.000 ulaznica, HNS je potom osigurao dodatni kontingent ulaznica za polufinale, a sasvim sigurno ima i naših navijača koji su se za ulaznice snašli i na druge načine.

Koliki je bio interes, hrvatski navijači su mogli i sami napuniti De Kuip, međutim dio mjesta je osiguran i za domaće navijače, medije, UEFA-u. De Kuip formalno po papirima prima 51.000 gledatelja, međutim za Ligu nacija kapacitet će ipak biti nešto smanjen.

Navijačke karavane stizale su prema Rotterdamu cestom, zrakom, vlakovima… Stizalo se sa svih strana. U samom Rotterdamu cijene smještaja su otišle u nebo, pa su se brojni hrvatski navijači smjestili u okolnim gradovima kao što su Hag, Delft, Dordrecht i tek na dan utakmice stigli u Rotterdam.. Neki su za bazu izabrali i 70 kilometara udaljeni Amsterdam. Dio ih je stigao i iz brojnih njemačkih gradova.

Nizozemce je iznenadio toliki interes hrvatskih navijača, nisu očekivali “invaziju na Rotterdam”. Kako je utakmica na radni dan, većina njihovih navijača okupit će se tek pred susret na stadionu.

Hrvatski navijači “okupirali” su središte grada, a kao jednu od baza izabrali su kafiće pored gradske vijećnice Stadhuis. Kafići su odmah ukrašeni hrvatskim zastavama i brojnim transparentima, uz nezaobilazne hrvatske hitove.

“Većina od nas nije bila u Katru, ali u Rotterdam je “kockast”. Reprezentacija će imati atmosferu kao da igra kod kuće,” kazala nam je skupina Slavonaca.

Europska nogometna federacija (UEFA) organizirala je kraj stadiona fan zone posebno za nizozemske i hrvatske navijačke. Ulaz je besplatan, a u Fan zonama mogu se kupiti razna hrana i piće, uključujući i alkohol. Hrvatska zona nalazi se na južnoj strani stadiona uz DJ-a uživo i hrvatsku glazbu.

U slučaju pobjede, “Vatreni” će ostati u Rotterdamu do nedjelje, 18. lipnja kada je na istom mjestu finale. U slučaju poraza, reprezentacija i navijači morat će u Enschede, gdje je susret za treće mjesto, također 18. lipnja, ali ranije, u 15 sati, s poraženim iz ogleda Španjolska – Italija.

The post Tisuće Hrvata u Rotterdamu appeared first on Radiotelevizija Herceg-Bosne.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?