Vlada FBiH donijela zaključke nakon tragedije u Lukavcu: Evo koje će se mjere poduzeti

Link na izvornu vijest

Povodom stravičnog djela pokušaja ubojstva u osnovnoj školi Lukavac Vlada Federacije BiH izražava žaljenje i nastavniku Nedimu Osmanoviću želi brz oporavak

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici razmatrala usmenu informaciju Federalnog ministarstva unutarnjih poslova o stravičnom događaju koji se jutros dogodio u osnovnoj školi u Lukavcu.

Povodom stravičnog djela pokušaja ubistva u osnovnoj školi Lukavac Vlada Federacije BiH izražava žaljenje i nastavniku Nedimu Osmanoviću želi brz oporavak, a nakon prikupljanja dostupnih informacija putem Federalnog ministarstva unutarnjih poslova zaključila je:

– Vlada će poduzeti sve neophodne mjere na prevenciji ovakvih i sličnih događaja koji u obrazovnim ustanovama ugrožavaju sigurnost djece, omladine, nastavnog ili drugog osoblja.

– Vlada će preko resornih ministarstva aktivno raditi na planiranju i poduzimanju mjera prevencije, jačanja suradnje između obrazovnih institucija, centara za socijalni rad i policije, aktiviranju uloge psihologa pedagoga i socijalnih radnika, te raditi na edukaciji nastavnog osoblja na primjećivanju i prepoznavanju riziko faktora.

– Kada je u pitanju konkretno djelo počinjeno od mlađeg maloljetnika, Vlada će preko resornog ministarstva staviti na raspolaganje sve kapacitete za otkrivanje motiva koji su doveli do ovakvog djela.

The post Vlada FBiH donijela zaključke nakon tragedije u Lukavcu: Evo koje će se mjere poduzeti first appeared on ABCportal.info.

Objava Vlada FBiH donijela zaključke nakon tragedije u Lukavcu: Evo koje će se mjere poduzeti pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?