Droge ubijaju sve više stanovnika Europe, evo u kojoj državi je najveći broj mrtvih

Link na izvornu vijest

Europski centar za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA) u redovitom izvješću ističe da je “utjecaj upotrebe droga sada vidljiv i prisutan gotovo posvuda u društvu”.

Stopa smrtnosti od predoziranja u Europskoj uniji u 2021. procijenjena je na 18,3 smrtna slučaja na milijun stanovnika. Riječ je o osobama od 15 do 64 godine.

Broj smrtnih slučajeva povezanih s konzumacijom droge u Njemačkoj u 2021. je iznosio 1826 osoba i porastao je u usporedbi s prethodnim godinama. 

Sada je broj smrtnih slučajeva već gotovo dvostruko veći nego prije 10 godina, stoji u objavi centra.

Njemačka je u EU-u na neslavnome prvom mjestu po broju smrtnih ishoda od predoziranja i po tomu je ispred Španjolske (774), Švedske (450) i Francuske (417).

Iz EMCDDA upozoravaju da bi zbog metodoloških razlika brojke iz različitih zemalja trebalo tumačiti s oprezom, no nedvojbeno je da je u Njemačkoj, ali i u cijeloj Europskoj uniji prisutan uzlazni trend.

Prema izvješću agencije sa sjedištem u Lisabonu, u 2021. je u 27 zemalja EU-a evidentirano najmanje 6166 smrtnih slučajeva od posljedica predoziranja, što je gotovo 17 smrti dnevno i znatno više nego u 2020. (5796 smrtnih ishoda) i 2019. (5141).

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?