RASPRODALA SVU IMOVINU, PA NAPUSTILA UNUKE I PORODICU: HOĆE DA PUTUJE SVIJETOM

Link na izvornu vijest

Naime, u cilju joj je bilo da ima dovoljno novca kako bi tokom penzije finansirala jednu od svojih životnih želja, a to je put oko svijeta.

Baka poznatija pod nadimkom Jô, nije bila zadovoljna životom kod kuće i poslije više decenija rada u brazilskom zatvorskom sistemu, otišla je u penziju. Ona nije htjela preuzeti odgovornost za čuvanje svojih unuka, već da se posveti sebi, što joj je porodica itekako zamijerala. Baka se ipak nije mnogo osvrtala na to, već je prodala svu svoju imovinu, uključujući kuću, namještaj i odjeću, kako bi ostvarila svoj san.

Jô je započela svoje putovanje istražujući razne predjele Brazila, da bi se kasnije otišla van granica i proputovala svijet. Njena kćerka Lilt Feitosa bila je uzrujana, jer je vjerovala da su djeca koja bi trebalo da istražuju i uživaju. Međutim, s vremenom je shvatila da njena majka nije poput kao druge majke i da želi da proživi ovu veliku avanturu.

Josefa je u intervju za “G1” izjavila da je predana i ponosna majka, ali smatra da bake nisu dužne da čuvaju unuke. Kaže da vrata bakine kuće ne bi trebalo da budu uvijek otvorena za njihovu djecu i unuke, jer i oni zaslužuju privatnost, prenosi b92.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?