Župa Presvetog Srca Isusova Šipovača – Vojnići proslavila svog patrona: Biskup Palić krizmao 17 mladih

Link na izvornu vijest

Župa Presvetog Srca Isusova Šipovača – Vojnići proslavila je danas svog patrona, a pod svečanom svetom misom biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić podijelio je sakrament sv. Potvrde za 17 krizmanika.

Biskup Palić je predvodio i svečano misno slavlje u koncelebraciji župnika don Marina Skendera, bivšeg župnika župe Šipovača- Vojnići don Ivana Vukšića i još petorice svećenika.

Riječi dobrodošlice biskupu Paliću uputio je župnik don Marin Skender i troje krizmanika koji su biskupu uručili cvijeće.

U prigodnoj propovijedi biskup Palić je govorio o Presvetom Srcu Isusovu, o mekoći i blagosti ljudskog srca, ali i o njegovoj kamenosti. Istaknuo je odlomak iz Malog princa koji kaže: „Čovjek samo srcem dobro vidi, ono bitno očima je nevidljivo.“

Uputio je nekoliko prigodnih poruka i savjeta roditeljima, kumovima i krizmanicima.

Prije završetka svete mise četvero krizmanika uputilo je riječi zahvale biskupu Paliću u ime svih krizmanika i cijele župe, te mu uručilo prigodni poklon.

Inače župljani župe Šipovača – Vojnići pripremali su se za proslavu patrona misama trodnevnicama.

Na kraju je župnik don Marin Skender uputio riječi zahvale biskupu Paliću, ali i svima onima koji su pridonijeli da ova svečanost protekne u najboljem redu.

Poslije završetka svete mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje krizmanika, s biskupom, župnikom, kumovima, obiteljima i rodbinom.

Radio Ljubuški

Objava Župa Presvetog Srca Isusova Šipovača – Vojnići proslavila svog patrona: Biskup Palić krizmao 17 mladih pojavila se prvi puta na Radio Ljubuški.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?