Radnici iz cijele BiH traže da se nedjelja proglasi neradnom

Link na izvornu vijest

Neradna nedjelja na prostoru Federacije već je dugo želja većine radnika, a posebno onih u trgovinama, koji u tjednu odmaraju jedan ili ni jedan dan. Međutim, u posljednje vrijeme to se počelo mijenjati.

Zakon u Hrvatskoj ponovno je pokrenuo temu o neradnoj nedjelji i u BiH. Radnici u trgovini i uslužnim djelatnostima godinama su među najslabije plaćenima, a i među rijetkima koji moraju raditi i vikendima i blagdanima.

Pojedini trgovci u posljednje dvije,tri godine počeli su zatvarati trgovine za blagdane, a u nekim dijelovima BiH uvodi se i neradna nedjelja. Neki od gradova i općina koji su odlučili trgovcima dati slobodnu nedjelju su Mostar, Bijeljina, Livno, Sanski Most, Zvornik, Kiseljak, Čapljina, piše Večernji.ba

Zastupnik u Parlamentu FBiH Irfan Čengić za 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, najavio je da će ponovno uputiti zahtjev da se u cijelom entitetu uvede neradna nedjelja. Čengićevu ideju podržava i Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti, čija predsjednica Mersiha Beširović neradnu nedjelju ističe kao jedan od osnovnih zahtjeva kojima želi poboljšati položaj radnika.

Prije ove inicijative Sindikat je radio anketu među trgovcima, sindikalcima i radnicima i ona je pokazala da čak 95% ispitanika smatra da nedjeljom trgovine trebaju biti zatvorene.

Post Radnici iz cijele BiH traže da se nedjelja proglasi neradnom je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?