Preminuo vlasnik Grupe Pivac

Link na izvornu vijest

Ivica Pivac (71), diplomirani agronom i predsjednik Grupe Pivac, iznenada je preminuo u ponedjeljak.

Prema saznanjima Jutarnjeg, Pivcu je pozlilo oko 17 sati te je nakon toga hitno prebačen u Splitsku bolnicu. Preminuo je u večernjim satima.

Braća Pivac, Ivica i Neven, na svoj su put u poduzetničke vode krenuli 1990. godine iz rodnog Vrgorca gdje su se bavili preradom i uvozom mesa. Bili su lokalni mesari za koje se nije moglo pretpostaviti da će jednog dana postati ozbiljni igrači u prehrambenoj industriji Hrvatske.

Dobit su ulagali u preuzimanje drugih meso-prerađivačkih tvrtki. Osim Mesne industrije Braća Pivac, Grupa Pivac obuhvaća još dvije mesno-prerađivačke tvrtke – PPK karlovačku mesnu industriju i Mesnu industriju Vajda.

Krajem 2019. finalizirali su preuzimanje Kraša kada su Mesna industrija Braća Pivac i Kraš-ESOP sklopili govor o prodaji i prijenosu 276.441 redovne dionice, koje su predstavljale 18,4 posto temeljnog kapitala Kraša. Danas su vlasnici 54,97 posto dionica Kraša.

Grupa Pivac inače je u vlasništvu Ivice i Nevena Pivca te njihova nećaka Miljenka. Osim u prehrambenu industriju ulaže u razne poslove, a primjerice vlasnik je i turističke tvrtke Sol Tourism, koja ima dva hotela u Makarskoj te hotel i hostel u Dubrovniku.

Jutarnji.hr

The post Preminuo vlasnik Grupe Pivac appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?