HDZ BiH u Hercegbosanskoj županiji doživljava krah

Link na izvornu vijest

Prošlo je deset mjeseci od Općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Vlast u Hercegbosanskoj županiji nije još uspostavljena. HNP – HDZ 1990 su se pokazali kao neraskidiva koalicija, što ne ide na ruku HDZ-u BiH i koalicijskim partnerima, iako se u zadnje vrijeme čuje kako je HDZ BiH nastojao više puta izdati ranije dogovorene koalicijske partnere.

Nije prvi put da iščekivanje vlasti u HBŽ-u traje duže od predviđenog roka. HDZ BiH je sa svojih pet zastupnika trebao biti glavna karika, sada uglavnom djeluju poput najobičnije oporbene stranke.

Priznajemo, HDZ BiH je jedno vrijeme djelovao jako harmonično u Hercegbosanskoj županiji. Vjerujemo da je tako i bilo ili su ipak dobro prikrivali stvarno stanje.

Kako neslužbeno doznajemo od ljudi bliskih HDZ-u BiH Livno, najveću štetu stranci je nanio predsjednik stranke na županijskoj razini. A u urušavanje je krenuo odmah nakon izbora.

Jedan od dokaza je igra oko Doma naroda, gdje je namjerno prokockao priliku da dva HDZ-ova zastupnika odu u Dom naroda. Te tim doveo u pitanje budućnost stranke na višim razinama i hrvatski nacionalni interes.

Ono što je sve više očito je to da HDZ BiH neće biti dio vlasti u ovoj županiji, a i zastupnici HDZ BiH sve više gube povjerenje u vođu stranke.

Nedavno je pismenu ostavku na rukovodeća mjesta u stranci podnio i predsjednik OO u Tomislavgradu dr. Jozo Bagarić, koji je tu stranku prigrlio i digao, kada nitko nije htio, kako su mnogi mediji već izvijestili. Ostavku je podnijela i mlada zastupnica u Skupštini HBŽ-a, Marija Bagarić.

Zamjenik tadašnjeg predsjednika je trebao preuzeti stranku i nastaviti s radom barem do izbora, no ni to se nije dogodilo, otišao je prije nego što je došao, kako navodi izvor blizak ovoj stranci.

Stanje u OO Tomislavgrad je odnedavno suludo i komentirati, trenutno se u OO nalazi svega par za javnost bezvučnih imena.

No, interesantna je i livanjska “igra prijestolja”.

Utakmica se vodila između Zvonimira Pavića i Saše Grabovca. Kako doznajemo oba su bliska Borjani Krišto. Vjerojatno je to i jedini preduvjet da netko postane predsjednikom.

Bivši premijer Ivan Jozić biva odbačen od stranačkih kolega. Nakon dugog djelovanja u stranci biva riješen i izbačen iz političkog života.

Nažalost ni on nije jedini, mnoštvo je nezadovoljnih sa radom stranke u Livnu, a kako navode sve se dogodilo od kad je predsjednik ŽO počeo živjeti životom sebičnjaka.

Kupres, Drvar, Grahovo i Glamoč za HDZ BiH nikada nisu ni bili bitna politička karika. Sjete ih se samo pred izbore kada treba izbaciti koju fotografiju.

Stranka koja je aktivna 30 godina, iako sa vrlo konkurentnim izbornim rezultatom, zbog loših pregovaračkih sposobnosti se srozala do mjere da ne postaje konkurentna ni novim “nejakim” strančicama.

Očito je došao kraj. Čak ih ni mediji ne spominju, možda ih malo reanimiramo ovim tekstom da se zna da su nekad bili ovdje.

Dragan Čolak / Otpor.media

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?