DVOJE POGINULIH I 16 NESTALIH U KLIZIŠTIMA I POPLAVAMA U KINESKOM GRADU XIANU

DVOJE POGINULIH I 16 NESTALIH U KLIZIŠTIMA I POPLAVAMA U KINESKOM GRADU XIANU

Link na izvornu vijest

DVOJE POGINULIH I 16 NESTALIH U KLIZIŠTIMA I POPLAVAMA U KINESKOM GRADU XIANU

Današnje žrtve objavljene su nakon obilnih padavina i poplava koje su opustošile brojne dijelove Kine, uz neke ekstremne vremenske prilike koje su uslijedile nakon tajfuna Doksuri, koji je prije skoro tri sedmice zahvatio kopno u južnoj pokrajini Fujian.

Dvije kuće u jednom selu u okrugu Xian odnijela je bujica, a infrastruktura kao što su putevi, mostovi i objekti za napajanje električnom energijom je oštećena, javila je CCTV.

Timovi za potragu i spašavanje i osoblje za pojačanje riječne obale poslani su u to područje, navodi TV stanica.

Planine Qinling u Xianu i dalje će imati ekstremne vremenske uslove, što će dovesti do erozije tla i mogućih novih klizišta, prenosi emiter programa.

U prijestolnici Pekingu i gradu Harbinu na sjeveroistoku zemlje, neki vozovi su zaustavljeni u subotu zbog obilne kiše i snažnog vjetra, javila je CCTV.

U jugozapadnom Guangxiju u petak, obilne padavine u gradu Nanningu dovele su do gradskih poplava, primoravajući putnike u saobraćajnoj špici da voze automobile i motocikle kroz poplavljene ceste, javila je CCTV.

Lokalne vlasti postavile su kordone kako bi omogućile radove na drenaži na nekim putevima, dok je grad rasporedio skoro 3.900 policajaca u pomoć.

U sjeveroistočnoj pokrajini Jilin, u toku su napori na utvrđivanju proboja od 90 metara u riječnom nasipu i zaštiti 29 nizvodnih sela, navodi CCTV. Oko 500 oficira i vojnika, 62 vozila i tri građevinske mašine poslani je da spriječe proboj, dodaje TV stanica.

U gradu Huozhou u sjevernoj pokrajini Shanxi, neke niske kuće suočile su se s prodorima vode, dok su poplave zbog obilnih kiša blokirale neke stanovnike u njihovim zgradama, navodi emiter.

U autonomnoj regiji Unutrašnja Mongolija, bujica je u četvrtak odnijela cestu i zarobila više ljudi, javila je u subotu državna novinska agencija Xinhua, dodajući da je više od 40 ljudi spašeno, prenosi Reuters.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?