DRAMA NA LJETOVALIŠTU GDJE JE VELIKI BROJ BOSANACA I HERCEGOVACA: KRENUO ODRON, EVAKUISANI OTAC I SIN

DRAMA NA LJETOVALIŠTU GDJE JE VELIKI BROJ BOSANACA I HERCEGOVACA: KRENUO ODRON, EVAKUISANI OTAC I SIN

Link na izvornu vijest

DRAMA NA LJETOVALIŠTU GDJE JE VELIKI BROJ BOSANACA I HERCEGOVACA: KRENUO ODRON, EVAKUISANI OTAC I SIN

  • Dječak i otac popeli su se na Golo Brdo i nisu mogli da se vrate nazad u Sutomore. Rizici su postojali kako za dječaka i oca, tako i za kupače koji su nalazili na plaži ispod jer je postojala opasnost od pokretanja odrona, potvrđeno je za RINU u Službi zaštite i spasavanja Bar.

Spretnom i brzom intervencijom pripadnika Službe zaštite i spašavanja akcija je sprovedena uspješno i nije bilo povrijeđenih lica.

  • Situacija je bila jako rizična jer je teren poprilično erozivan i lako dolazi do obrušavanja kamenja. Stoga apelujemo kako na domaće stanovništo, tako i na turiste da budu izuzetno oprezni i da ne dovode u pitanje svoje i tuđe živote, dodaju u Službi zaštite i spašavanja.

Prema nezvaničnim informacijama sa terena, otac i sin su na ljetovanje u Bar doputovali iz Srbije.

Bar je popularno ljetno odredište među stanovnicima iz Bosne i Hercegovine. Nalazi se duž crnogorskog primorja i privlači posjetitelje svojom prelijepom obalom, čistim plažama i bogatom ponudom zabave i aktivnosti. Mnogi dolaze u Bar da bi uživali u sunčanju, kupanju, vodenim sportovima, ali i istraživanju kulturnih znamenitosti ovog područja. Grad Bar također ima bogatu historiju i kulturnu baštinu, uključujući stari grad Stari Bar.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?