GRLIĆ RADMAN DANAS U LIVNU: Očekuje od Dodika da pridonosi stabilnosti i funkcionalnosti BiH

GRLIĆ RADMAN DANAS U LIVNU: Očekuje od Dodika da pridonosi stabilnosti i funkcionalnosti BiH

Link na izvornu vijest

Hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman izrazio je danas očekivanje da će Bosna i Hercegovina do kraja godine ubrzati europski put, a čelnik Republike Srpske Milorad Dodik i drugi politički akteri pridonijeti političkoj stabilnosti zemlje.

Grlić Radman u Livnu se susreo s predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto i s njom razgovarao o provedbi reformi koje bi omogućile nastavak integracijskog procesa s EU.

“Očekujemo ubrzavanje europskog puta BiH”
“Očekujemo od svih relevantnih političkih faktora da do kraja godine ubrzaju europski put BiH. Nastavak euroatlantskih integracija ključan je za stabilnu i funkcionalnu BiH. U tome će imati punu potporu Vlade RH”, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova RH za medije, prenosi Index.hr.

Na nedavnoj zajedničkoj sjednici dviju vlada dogovoren je i okvir saradnje tokom europskog puta BiH, dodao je.

“Neizostavni dio reformi na putu prema EU jest izmjena Izbornog zakona i ograničenih ustavnih promjena “kako bi Hrvati napokon na svim razinama vlasti imali svog legitimnog političkog predstavnika, a što im jamče mirovni sporazumi Washingtonski i Daytonsko-pariški te Ustav BiH”, rekao je.

Grlić Radman je objasnio da to podrazumijeva uklanjanje svih diskriminacija unutar izbornog procesa sukladno presudi Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić te Europskog suda za ljudska prava po nekoliko presuda, od kojih je najpoznatija Sejdić-Finci.
“Od Dodika očekujem konstruktivan odnos prema institucijama”
Na upit o podizanju optužnice protiv čelnika Republike Srpske Milorada Dodika zbog njegovog negiranja visokog međunarodnog predstavnika Christiana Schmidta, ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske je izjavio da od njega očekuje konstruktivan odnos prema institucijama BiH.

“Očekujemo od svih političkih aktera da pridonose političkoj stabilnosti i funkcionalnosti BiH s obzirom na iznimno teške geopolitičke prilike koje je izazvala ruska agresija na Ukrajinu”, istaknuo je ministar Grlić Radman.

Slobodna-bosna.ba

GRLIĆ RADMAN DANAS U LIVNU: Očekuje od Dodika da pridonosi stabilnosti i funkcionalnosti BiH

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?