Vidović Krišto traži povratak uhićenih navijača i reakciju predsjednika i premijera

Link na izvornu vijest

“Ustav vas obvezuje da skrbite o interesima hrvatskih državljana i djelujete protiv svake pojavnosti koja ugrožava sigurnost i spokoj hrvatskih građana, što vi grubo ignorirate. Obnašati državnu dužnost ne znači konzumirati privilegije, a ignorirati obveze”, ustvrdila je Vidović Krišto u otvorenom pismu predsjedniku i premijeru, vezanom za slučaj Bad Blue Boysa (BBB) u Grčkoj koji su pritvoreni nakon nereda i ubojstva suparničkog navijača.

Ocijenila je i da je sto navijača BBB-a u Grčkoj “izvrgnuto teškim kršenjima osnovnih ljudskih prava” te da oni koji su se ogriješili o zakone trebaju u poštenom procesu biti sankcionirani, razmjerno težini djela, ali da iživljavanje i teroriziranje nije prihvatljivo.

Hrvatski građani, istaknula je, nisu Europljani drugog reda, već jednakopravni kao i svi drugi narodi u Europskoj uniji te imaju građanska i ljudska prava, kao i pravo na zaštitu svoje države.

“Njihova sigurnost je egzistencijalno ugrožena, s obzirom na opću histeriju u grčkim medijima kojoj su izloženi”, ocijenila je.

Predsjednika Milanovića je upitala je li nazvao grčku predsjednicu Sakellaropoulou, a premijera Plenkovića je li zvao grčkog premijera Mitsotakisa. Pitala je i jesu li napisali zajedničko pismo predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen te jesu li poslali ministra vanjskih poslova u Atenu kako bi ishodili zaštitu hrvatskih građana.

“Svaki odgovoran državni dužnosnik u Europi već bi reagirao, ali vi ništa ne činite osim besplodnog komentiranja”, ocijenila je Vidović Krišto.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?