SAD ŠALJU UKRAJINI NOVU SIGURNOSNU POMOĆ VRIJEDNU 200 MILIONA DOLARA

SAD ŠALJU UKRAJINI NOVU SIGURNOSNU POMOĆ VRIJEDNU 200 MILIONA DOLARA

Link na izvornu vijest

SAD ŠALJU UKRAJINI NOVU SIGURNOSNU POMOĆ VRIJEDNU 200 MILIONA DOLARA

Pomoć uključuje municiju  protuzračne odbrane, topničke projektile, protuoklopna sredstva i dodatnu opremu za čišćenje mina, poručio je saopćenjem američki državni tajnik Antony Blinken.

Ukrajina treba oružje koje se može isporučiti iz američkih zaliha u roku od nekoliko dana ili sedmica kako bi mogla nastaviti napredovati, ocjenjuje Reuters, prenosi Fena.

Posljednja je to u nizu pošiljki američke vojne pomoći u sklopu prethodno odobrenih 25.5 milijardi koje se mogu koristiti za isporuku oružja iz američkih zaliha u slučaju nužde, rekli su američki dužnosnici.

Washington trenutno radi na omogućavanju nove vojne pomoći Kijevu, rekli su američki dužnosnici. Pomoć od 200 miliona dolara bit će prva tranša od ukupno 6.2 milijarde pomoći koje je prethodno odobrio američki predsjednik Joe Biden.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?