Legendarni Golf 2 proizveden u TAS-u i dalje se vozi u Njemačkoj

Legendarni Golf 2 proizveden u TAS-u i dalje se vozi u Njemačkoj

Link na izvornu vijest

Savršeno očuvan primjerak druge generacije Volkswagenovog modela Golf, koji je proizveden u Tvornici automobila Sarajevo (TAS), još uvijek se vozi ulicama Münchena.

Na adresu portala Klix.ba stigle su fotografije Golfa s četvera vrata i oznakom JX, koji se zaista nalazi u besprijekornom stanju. Registriran je u Münchenu  i još uvijek se vozi ulicama ovog njemačkog grada, gdje privlači veliku pažnju.

Legendarni Golf 2 proizveden u TAS-u i dalje se vozi u Njemačkoj

Foto: Klix.ba – čitatelj

Proizvodnja Golfa druge generacije u TAS-u je počela u lipnju 1985. godine, a ovaj model je u narednim desetljećima postao istinski sinonim pravog narodnog automobila.

Prelazak proizvodnje s Golfa 1 na Golf 2 bio je izuzetno značajan iskorak u samom proizvodnom procesu zahvaljujući kojem je TAS do 1992. godine stigao do brojke od 32 proizvedena automobila dnevno.

Dobro je poznato da je Golf druge generacije u BiH stekao kultni status i zbog činjenice da je tijekom rata zbog jednostavne i izdržljive mehanike bio pouzdano prijevozno sredstvo.

“Dvojka” je hrabro trpjela nedostatak dijelova, servisiranja pa čak i goriva, a išla je na gotovo sve uključujući i “trafo” ulje.

Prema dostupnim podacima, 50 posto Golfova proizvedenih u TAS-u transportiralo se u Sloveniju, dok je ostalih 50 posto primjeraka završavalo u vlasništvu kupaca iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

(www.jabuka.tv)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?