Cijene nekretnina pale i u Srbiji i u Hrvatskoj

Cijene nekretnina pale i u Srbiji i u Hrvatskoj

Link na izvornu vijest

BEOGRAD/ZAGREB – Došlo je do blagog pada cijena kirija, ali i cijene kvadrata u glavnom gradu Srbije, ali i u Hrvatskoj, i to prvi put ove godine.

Cijene nekretnina pale i u Srbiji i u Hrvatskoj

FOTO: Agencije

Podaci Republičkog zavoda za statistiku Srbije prikazuju pad od 13 odsto u drugom kvartalu ove godine, dok je u Hrvatskoj taj pad oko 2,7 odsto.

Pad cijena vidljiv je u gotovo svim hrvatskim županijama, a oglašene cijene snižene su i na najvećem nekretninskom tržištu – zagrebačkom.

U Srbiji, tržište nekretnina preko ljeta je u fazi mirovanja, ali se tvrdi da i dalje postoji interesovanje za kupovinu stanova. Kažu da problem prave brojni vlasnici stanova u starogradnji koji su uglavnom neralni sa previsokom cijenom i onim što nude.

Međutim, i dalje postoje “biseri” na tržištu, koji za istinu, nisu na eminentnim beogradskim opština, ali koji za omanji budžet od 35.000 evra mogu da se pazare.

U poređenju sa junom tražene cijene kuća i stanova u Zagrebu su niže 2,51 odsto, s tim da je znatno veći pad oglašenih cijena kuća (7,7 odsto) nego stanova (0,25 procenata).

Prosječna cijna kvadratnog metra kuće u Zagrebu u junu je iznosila 1.644 evra, a stana 2.989 evra, navodi Bazaar Analytics, stranica koja prati i analizira cijene nekretnina, piše Lider.

Prerano je još donositi zaključke jer je ovo prvi mjesec da je vidljiv pad cijena, ali s obzirom na to da i je na drugim tržištima već zabilježen pad cijena nekretnina, ovaj pad nije neočekivan. Agencije

Чланак Cijene nekretnina pale i u Srbiji i u Hrvatskoj се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?