Gdje su najveće plaće u Federaciji BiH?

Link na izvornu vijest

S najvećom prosječnom isplaćenom neto plaćom tijekom prošle godine u Federaciji BiH može se pohvaliti Sarajevska županija.

Prema podacima iz dokumenta “Makroekonomski pokazatelji po županijama Federacije BiH”, prosječna neto isplaćena plaća u ovoj županiji iznosila je 1390 KM, što je više za 11,1% u odnosu na prethodnu godinu te iznosi 124,8% prosjeka Federacije BiH, piše portal Večernjeg lista BiH.

S druge strane, najmanja prosječna isplaćena plaća, prema podacima iz navedenog dokumenta, isplaćena je u Županiji Središnja Bosna. Naime, prosječna isplaćena neto plaća u ŽSB tijekom 2022. godine iznosila je 893 KM, što je više za 11,8% u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 80,2% prosjeka FBiH. U razdoblju 2018. – 2022. godine neto plaća u ovoj županiji prosječno se godišnje povećavala za 5,4%.

Isti podaci pokazuju kako je prosječna isplaćena neto plaća u Posavskoj županiji u 2022. godini iznosila 1025 KM, što je više za 14,3% u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 92,0% prosjeka FBiH. U četverogodišnjem razdoblju 2018. – 2022. godine neto plaća u ovoj županiji prosječno se godišnje povećavala za 7,3%.

Kada je riječ o Tuzlanskoj županiji, prosječna isplaćena neto plaća tijekom 2022. godine iznosila je 1022 KM, što je više za 12,8% u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 91,7% prosjeka FBiH. U promatranom razdoblju 2018. – 2022. neto plaća prosječno se godišnje povećavala za 6,4%.

Druga najmanja prosječna neto plaća isplaćena je u Zeničko-dobojskoj županiji. Prema podacima iz spomenutog dokumenta, prosječna isplaćena neto plaća u Zeničko-dobojskoj županiji u 2022. godini iznosila je 962 KM, što je više za 12,1% u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 86,4% prosjeka FBiH. U razdoblju 2018. – 2022. godine neto plaća radnicima u ovoj županiji prosječno se godišnje povećavala za 6%.

Najveće povećanje u odnosu na godinu prije zabilježeno je u Bosansko-podrinjskoj županiji. – Prosječna isplaćena neto plaća u BPŽ u 2022. iznosila je 1026 KM, što je više za 15,2% u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 92,1% prosjeka FBiH. U promatranom razdoblju 2018. – 2022. neto plaća prosječno se godišnje povećavala za 6,6% – navodi se u dokumentu “Makroekonomski pokazatelji po županijama Federacije BiH”.

Drugom najvećom prosječnom isplaćenom neto plaćom može se pohvaliti Hercegovačko-neretvanska županija, gdje je prošle godine ovaj iznos bio 1198 KM, što je više za 10,9% u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 107,5% prosjeka FBiH. U četverogodišnjem razdoblju (2018. – 2022.) neto plaća u ovoj županiji prosječno se godišnje povećavala za 5,4%.

Značajan rast u visini prosječne isplaćene neto plaće tijekom prošle godine u odnosu na godinu prije zabilježen je i u Zapadnohercegovačkoj županiji. Naime, prosječna isplaćena neto plaća u ZHŽ-u iznosila je 1002 KM, što je više za 12,3% u odnosu na prethodnu godinu, a tijekom četverogodišnjeg razdoblja prosječno se godišnje povećavala za 5,9%, piše Večernji list BiH.

The post Gdje su najveće plaće u Federaciji BiH? appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?