VUČIĆ: SUTRA SASTANAK SA ZELENSKIM

VUČIĆ: SUTRA SASTANAK SA ZELENSKIM

Link na izvornu vijest

VUČIĆ: SUTRA SASTANAK SA ZELENSKIM

Vučić je rekao da je se skup u Atini održava u nekom čudnom formatu za koji ne razuijme kako je pravljen.

  • Pozvali su pet zemalja sa Zapadnog Balkana, ali kako ko i kako na koji način zbog njihovih nekih bilateralnih odnosa, a pozvana je i Priština iako Grčka ne priznaje Kosovo i čak će Aljbin Kurti imati bilateralni sastanak s grčkim premijerom – rekao je Vučić.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis organizovaće večeras neformalnu večeru za lidere regiona, na kojoj će učestvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Na sastanku, koji će biti održan u vili Maksimos, razgovaraće se o proširenju i evropskoj budućnosti regiona, kao i o energetskoj bezbjednosti na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi.

Na večeri će, pored Vučića, biti prisutni predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsjednik Evropskog saveta Šarl Mišel, kao i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačeski, predsjednica Ministarskog savjeta Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i premijer Kosova Aljbin Kurti, saznaje Tanjug.

Na skupu će učestvovati i lideri zemalja regiona koje su članice EU – premijer Bugarske Nikolaj Denkov, Hrvatske Andrej Plenković i Rumunije Jon-Marsel Čolaku, dok su predsjednica Slovenije i predsjednik Albanije spriječeni da dođu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?