AMEL TUKA NIJE USPIO IZBORITI POLUFINALE SVJETSKOG PRVENSTVA U ATLETICI

AMEL TUKA NIJE USPIO IZBORITI POLUFINALE SVJETSKOG PRVENSTVA U ATLETICI

Link na izvornu vijest

AMEL TUKA NIJE USPIO IZBORITI POLUFINALE SVJETSKOG PRVENSTVA U ATLETICI

Tuka, koji se takmiči u svojoj “matičnoj” disciplini 800 metara, večeras je nastupio u kvalifikacionoj utrci, gdje uprkos velikim očekivanjima ipak nije uspio proći u narednu fazu takmičenja.

Naš atletičar zabilježio je vrijeme 1:49.01, što nije bilo dovoljno za plasman u polufinale.

U nastavku programa nastupit će još jedan naš trkač u istoj disciplini. Abedin Mujezinović nastupa u 19:51 u kvalifikacionoj grupi broj pet.

U polufinale prolaze po trojica iz svake kvalifikacione grupe, kao i trojica s najboljim vremenima, a koji nisu bili u top tri, što sasvim sigurno neće biti dostižno za našeg atletičara.

Podsjetimo, ovo je za Tuku bila i borba za treću medalju na svjetskim prvenstvima. Tuka je osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine, te srebro na takmičenju u Dohi 2019. godine.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?