Uposlenik tuzlanskog aerodroma izrevoltiran lošim uslovima rada: Plakao sam pred putnicima

Uposlenik tuzlanskog aerodroma izrevoltiran lošim uslovima rada: Plakao sam pred putnicima

Link na izvornu vijest

Redakcija portala Klix.ba zaprimila žalbu radnika na Međunarodnom aerodromu Tuzla, a koja se odnosi na loše uslove rada na aerodromu. Tvrdi da uslovi nisu dostojni aerodroma u 21. stoljeću.

Jedan od uposlenika tvrdi da je u sam aerodrom uloženo puno novca, a da su zauzvrat dobili to da aerodrom nema klimu.

Osim toga, dodaje kako ne postoji oprema za prihvat putnika, nema osnovnih stvari za rad službi, a aerodrom ima toliki potencijal no i pored toga “propada”.

“Svjedok sam današnje situacije koja se desila i dešava se svaki dan, ali nas niko ne sluša,nikoga nije briga za putnike, za uposlenike koji jedva kraj sa krajem sastavljaju. Radimo u takvim uvjetima da smo u stanju da nas pljuju, psuju,i nazivaju svakakvim a mi nismo krivi”, riječi su jednog od uposlenika na tuzlanskom aerodromu.

Ističe da, osim toga što nema klimatskih uređaja, radi samo jedan šalter na letu za AYT, a posebno naglašava da nisu radnici krivi zbog toga što Wizzair “odlazi” sa tuzlanskog aerodroma iako se na radnicima sve “lomi”.

Radnik kaže da “kap koja je prelila čašu” i natjerala ga da svoje nezadovoljstvo iskaže na ovaj način jeste situacija koja se dogodila danas.

“Toliko mi je teško bilo gledati danas bebe koje plaču, roditelje, porodice, starije, da se dozvoli da ljudi proživljavaju pakao u gejtu i u terminalu. Toliko smo dobili negativnih komentara, psovki koje nisu upućene samo nama već i Vama jer mi smo ti koji ispaštamo na kraju za sve pa nas prozivate.. Toliko me je sve ovo pogodilo pogotovu za bebe koje nisu krive što su morale sa roditeljima odabrati TZL. Plakao sam u gejtu pred putnicima, i u tom trenutku sam toliko bio loše, ko smo mi šta smo mi?”, pita se on.

Za kraj, dodao je da ukoliko je cilj da se aerodrom u Tuzli održi i opstane, za to se trebaju potruditi svi.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?