Kraljević i Sattler o reformi sektora javnih poduzeća kroz novoformirane jedinice za nadzor

Kraljević i Sattler o reformi sektora javnih poduzeća kroz novoformirane jedinice za nadzor

Link na izvornu vijest

Kraljević i Sattler o reformi sektora javnih poduzeća kroz novoformirane jedinice za nadzor

Zakonodavni prioriteti, poboljšanje učinka i transparentnost javnih poduzeća u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine su samo neka od tema današnjeg informativno-konsultativnog sastanka ministra financija i zamjenika premijera u Vladi Federacije BiH Tonija Kraljevića i šefa Izaslanstva Europske unije i posebnog predstavnika EU-a u BiH Johanna Sattlera, održanog u Federalnom ministarstvu financija.

 

Veleposlanik Sattler zanimao se za dinamiku pripreme usvajanja novih fiskalnih zakona odnosno Zakona o doprinosima i Zakona o porezu na dohodak u cilju stvaranja boljeg poslovnog okruženja i rasterećenja gospodarstva u FBiH.

Također je pohvalio angažman Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u procesu usvajanja seta energetskih zakona koji će u velikoj mjeri utjecati na smanjenje energetske ovisnosti Bosne i Hercegovine.

 

Kao jedan od ključnih prioriteta istaknuta je reforma sektora javnih poduzeća kroz novoformirane i uspostavljene jedinice za nadzor nad radom javnih poduzeća u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine.

– Europska unija zajedno s međunarodnim partnerima stoji na raspolaganju da osigura svu tehničku pomoć potrebnu za realizaciju četrnaest prioriteta za pristup Bosne i Hercegovine Europskoj uniji – istaknuo je Sattler.

Ministar Kraljević je upoznao Sattlera da se intenzivno radi i na izradi zakona o doprinosima i zakona o porezu na dohodak, svjesni potrebe za stvaranjem boljih uvjeta za zaposlenike i poslodavce te da je uloga Federalnog ministarstva financija da se kroz nova zakonska rješenja iznađe najbolje rješenje kako bi se stvorili preduvjeti za bolje poslovno okruženje te da s druge strane treba naći ravnotežu s ciljem održivosti proračunskih i izvanproračunskih fondova na koje se ovi zakoni odnose.

Također, Kraljević i Sattler su još jednom naglasili važnost reforme javnih poduzeća, te ga je ministar Kraljević upoznao sa statusom izrade novog zakona o sprečavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti s obzirom da Ministarstvo preko svojih predstavnika sudjeluje u izradi nacrta novog zakona.

Na kraju, Kraljević je još jednom zahvalio na podršci koju pruža EU i svi međunarodni partneri kako bi Bosna i Hercegovina u narednom razdoblju kroz set reformskih zakona ispunila kriterije i postala ravnopravan član Europske unije na dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Objava Kraljević i Sattler o reformi sektora javnih poduzeća kroz novoformirane jedinice za nadzor pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?