Sarajevo se boji prosvjednika iz Republike Srpske, nisu odobrili prosvjed Srba pred Tužiteljstvom BiH

Sarajevo se boji prosvjednika iz Republike Srpske, nisu odobrili prosvjed Srba pred Tužiteljstvom BiH

Link na izvornu vijest

Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo službeno je odbilo i drugi zahtjev za skup podrške predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i v.d. direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću.

Priopćenje MUP-a KS prenosimo u cijelosti:

“Policijska uprava Novi Grad, Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, rješavajući po zahtjevu HO ‘Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH’ za održavanje javnog skupa ispred Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u ulici Kraljice Jelene br. 88, općina Novi Grad, na dan petak, 01. rujna, donijela je Rješenje o zabrani javnog okupljanja, iz razloga neispunjavanja formalnih uvjeta, kao i iz sigurnosnih razloga.

Podnositelj zahtjeva nije ispunio obveze propisane Zakonom o javnom okupljanju (‘Službene novine Kantona Sarajevo“, br. 32/09 i 11/11), a koje se, između ostalog, ogledaju u nepoduzimanju naloženih dodatnih mjera, na zahtjev nadležnog policijskog organa.

Nadležni policijski organ procjenjuje i da bi uslijed održavanja predmetnog javnog skupa nastupila stvarna opasnost od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Zaključno, u skladu sa članom 16. Zakona o javnom okupljanju (‘Službene novine Kantona Sarajevo’, br. 32/09 i 11/11), nadležna policijska uprava izdala je rješenje o zabrani održavanja javnog skupa.”

The post Sarajevo se boji prosvjednika iz Republike Srpske, nisu odobrili prosvjed Srba pred Tužiteljstvom BiH first appeared on ABCportal.info.

Objava Sarajevo se boji prosvjednika iz Republike Srpske, nisu odobrili prosvjed Srba pred Tužiteljstvom BiH pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?