Bajden zatražio usvajanje kratkoročnog finansiranja

Bajden zatražio usvajanje kratkoročnog finansiranja

Link na izvornu vijest

VAŠINGTON – Administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena zatražila je od Kongresa SAD da usvoji kratkoročnu mjeru za finansiranje federalne vlade, kako bi se izbjegao potencijalni prekid njenog rada, javio je list “Vašington post”.

Bajden zatražio usvajanje kratkoročnog finansiranja

FOTO: Pixabay

Bijela kuća zatražila je ranije danas od Kongresa da se pozabavi ovim pitanjem.

List ističe da je administracija od poslanika zatražila i da podrže finansiranje brojnih programa za koje nema novca. To uključuje dodatih 1,4 milijarde dolara za potencijalne smetnje u pružanju pomoći za ishranu porodica koje imaju male prihode.

Portparol Kancelarije za upravu i budžet rekao je da je, uprkos nastavku ključnog rada na usvajanju sporazuma o računima za fiskalnu 2024. godinu, jasno da će sljedećeg mjeseca biti potrebno kratkoročno rješenje.

“Vašington post” dodaje da će mjera dati poslanicima dodatno vrijeme da razmotre dogovor o trošenju kako bi se izbjegao prekid rada vlade. SRNA – RIA Novosti

Чланак Bajden zatražio usvajanje kratkoročnog finansiranja се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?