Brotnjacima predstavljena zbirka pjesama Marka Markana Golemca

Brotnjacima predstavljena zbirka pjesama Marka Markana Golemca

Link na izvornu vijest

Edukacijsko-rehabilitacijski centar “Sveti Josip Radnik” sinoć je organizirao jako posjećeno predstavljanje zbirke pjesama „Moj život, moje pisme“ autora Marka Markana Golemca.

Predstavljanje je održana u spomenutom edukacijsko-rehabilitacijskom centru, a broćanskoj publici zbirku su predstavili Marko Markan Golemac, književnica Miljenka Koštro, prof. Marijan Mandić i Daniela Škegro, koja je bila i moderatorica  predstavljanja.

Predstavljanje zbirke pjesama u kojoj Marko Markan Golemac čitatelje lijepom riječju provodi kroz svoje doživljaje, misli i emocije obogaćeno je i kulturno – zabavnim programom u kojem su nastupili Ivana Pavković i Broćanski bećari.

Tijekom predstavljanja istaknuto je kako Marka Markana Golemca krasi jedinstven stil pisanja te da su Golemčeve pjesme na poseban način prožete ljubavlju prema mjestu Vrdi i njegovim stanovnicima, ali autor piše također i domoljubne pjesme, kao i pjesme inspirirane ostalim uzvišenim osjećajima.

S pravom se može kazati kako je Marko Markan Golemac svojim stihovima podigao lijep spomenik svom rodnom mjestu, ali u isto vrijeme zbirka pjesama je i svojevrsni prikaz autorovog života. Iako se kroz život susreo s mnogobrojnim problemima pa tako i sa bolešću od ranog djetinjstva, Marko Markan Golemac nije zanemario svoj pjesnički talent, nego je, oslanjajući se u vjeru, napisao brojen pjesme, od kojih su se neke našle u prvoj zbirci.

Autor zbirke pjesama „Moj život, moje pisme“ napisao je prigodne stihove zahvale i za sinoćenje predstavljanje, a njegovi stihovi, njegove riječi, riječi predstavljača, kao i cjelokupno predstavljanje izazvali su posebne emocije kod nazočnih.

Citluk.ba

The post Brotnjacima predstavljena zbirka pjesama Marka Markana Golemca appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?