NIHAD PREVOZIO MIGRANTE, PA SE NA TIKTOKU JAVNO HVALIO: POLICIJA GA PRIVELA I ODUZELA VENTA

NIHAD PREVOZIO MIGRANTE, PA SE NA TIKTOKU JAVNO HVALIO: POLICIJA GA PRIVELA I ODUZELA VENTA

Link na izvornu vijest

NIHAD PREVOZIO MIGRANTE, PA SE NA TIKTOKU JAVNO HVALIO: POLICIJA GA PRIVELA I ODUZELA VENTA

Grupa migranata afroazijskog porijekla otkrivena je u dva vozila, a njihovi vozači su brzo privedeni. Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju, a jedan od vozača, Nihad Hodžić, posebno se istakao.

U prvom vozilu, Ford Fiesta, upravljao je A. Š., državljanin Bosne i Hercegovine, koji je prevozio pet državljana Pakistana. U drugom automobilu, VW Vento, vozač N. H., također državljanin Bosne i Hercegovine, prevozio je dodatnih pet državljana Pakistana.

Nihad Hodžić priveden je dana 26.08.2023. godine, dok se drugi vozač nalazi na slobodi. Interesantno je da se Hodžić javno hvalio na svom TikTok profilu u vezi s presudama za ovo krivično djelo i naredbama za oduzimanje putničkog motornog vozila VW Vento, kojim je počinio ovo krivično djelo.

Policija je izvršila pretres Hodžićevog stana u Busovači kako bi pronašla dokaze i tragove u vezi s krivičnim djelom krijumčarenja ljudi. Osim toga, prilikom kontrole vozila u graničnom pojasu u mjestu Luke, općina Čajniče, otkriveno je pet migranata afroazijskog porijekla.

Oni nisu posjedovali putne isprave ili druge dokumente koji bi im omogućili zakonit boravak u Bosni i Hercegovini.

Nihad Hodžić se dovodi u sumnju zbog počinjenja krivičnog djela krijumčarenja ljudi, kako je definirano u članu 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. Pored vozila, od njega je oduzet i mobilni telefon marke iPhone 7.

Ovaj slučaj naglašava važnost borbe protiv krijumčarenja ljudi i ilegalnih prelazaka granica, te potrebu za odlučnom akcijom organa reda kako bi se suzbila ova nezakonita i često opasna praksa. Postupak protiv osumnjičenog Hodžića će se dalje razvijati kako bi se osigurala pravda i zaštita granica Bosne i Hercegovine.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?