Počinje nova školska godina

Počinje nova školska godina

Link na izvornu vijest

Za mnoge od učenika osnovnih i srednjih škola na području Bosne i Hercegovine nastava u novoj školskoj godini počinje 1. rujna. U školske klupe danas će sjesti učenici u četiri županije na području Federacije BiH, dok će za učenike preostalih šest županija nastava početi prvi ponedjeljak u rujnu. Nastava počinje 1. rujna za osnovce i srednjoškolce na području bh. entiteta Republika Srpska, a 4. rujna u Brčko Distriktu.

Prema informacijama s kojima raspolaže Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, školska 2023./2024. godina počinje 1. rujna u četiri županije (Tuzlanska, Zeničko-dobojska, Bosansko-podrinjska Goražde i Sarajevska županija), dok će u preostalih šest županija nastava početi u ponedjeljak, 4. rujna – Posavska, Srednjobosanska, Hercegovačko-neretvanska, Unsko-sanska, Zapadnohercegovačka i Herceg . bosanska županija.

– Na osnovu trendova kretanja broja učenika u prethodnom periodu, procjenjujemo da će oko 167.000 učenika osnovnih škola i oko 67.000 učenika srednjih škola, početkom školske 2023./24. godine, sjesti u školske klupe – navode u informaciji za Fenu iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

The post Počinje nova školska godina first appeared on ABCportal.info.

Objava Počinje nova školska godina pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?