Sve više stranaca traži radnu dozvolu u BiH

Sve više stranaca traži radnu dozvolu u BiH

Link na izvornu vijest

U 2023. godini došlo je do povećanja ukupne godišnje kvote radnih dozvola koja je u 2022. godini iznosila 2.540 radnih dozvola.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, u četvrtak je donijelo Odluku o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u BiH za 2023. godinu.

Ukupna godišnja kvota radnih dozvola za produženje i novo zapošljavanje stranaca u BiH u 2023. godini iznosi 3.995.

Od toga se na FBiH odnosi 2.435 radnih dozvola, RS njih 1.400 i Brčko distrikt BiH 160 radnih dozvola.

Nezavisno оd godišnje kvote radnih dozvola zа zapošljavanje stranaca u BiH utvrđene ovom odlukom radne dozvole se mogu izdati i u slučajevima propisanim članom 65. Zakona о strancima, prenosi Biznisinfo.ba.

(www.jabuka.tv / Foto: Ilustracija)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?