Uskoplje/Pidriš: Misno slavlje za poginule pripadnike brigade “Kralj Tomislav”

Uskoplje/Pidriš: Misno slavlje za poginule pripadnike brigade “Kralj Tomislav”

Link na izvornu vijest

Foto: mandino-selo.com

Polaganjem vijenaca i cvijeća, paljenjem svijeća te opijelom i svetom misom koju je predvodio uskopaljski župnik fra Josip Mihael Matijanić, na katoličkom groblju u Pidrišu (općina Uskoplje), danas je obilježena još jedna obljetnica na kojoj smo se prisjetili poginulih hrvatskih branitelja, pripadnika Brigade kralja Tomislava i dobrovoljaca koji su položili svoje živote na braniku Domovine braneći hrvatski puk ovoga kraja: Jurgena Schmidta, Joze Juriča, Grge Krištića, Vladimira Galira, Stipe Ćavara, Andreasa Kolba, Ronalda Davida Frrela, Bože Vrgoča, Ljubomira Radoša, Ante Drmića, Joška Kapetanovića, Pave Terzića i Blažimira Šerića.

Foto: mandino-selo.com

Uz domaće žitelje, obitelji stradalih, komemoraciju su nazočili i predstavnici općine Tomislavgrad, predstavnici tomislavgradskih braniteljskih udruga, predstavnici općine i udruga iz Domovinskoga rata iz Uskoplja, prenosi mandino-selo.com.

Pod misom pjevala je Klapa sv. Jeronim iz Šujice.

Počivali u miru Božjem i neka im je laka hrvatska gruda.

Više fotografija pogledajte na mandino-selo.com.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?