Alma Ras ugasila pogon, bez posla ostala 52 radnika

Alma Ras ugasila pogon, bez posla ostala 52 radnika

Link na izvornu vijest

Kompanija Alma Ras priopćila je kako je zaključno s 31. kolovozom 2023. godine ugasila pogon u Bosanskom Petrovcu čime su 52 djelatnika ostala bez posla.

Kako su naveli u izjavi za Klix.ba, potražnja za narudžbama inozemnih kupaca smanjene su za 18 posto, uslijed pada prodaje zbog povećanja cijena i primjetnog pesimizma kod potrošača Europske unije.

Takav slijed događaja doveo je i do rezanja troškova u samoj kompaniji, a dio tog procesa je i zatvaranje pogona.

Uprava kompanije je pokušala pronaći rješenje s drugim kupcima, ali nažalost do sada nismo uspjeli za ovaj pogon dogovoriti suradnju za naredno razdoblje. Treba istaknuti da i dalje tražimo mogućnosti kako bi nastavili proizvodnju u Bosanskom Petrovcu, ukoliko se u sljedećim mjesecima stabilizira tržište, naveli su iz kompanije.

Kada je riječ o obavezama prema zaposlenicima, iz Alme Ras su priopćili kako su postupili u skladu sa zakonom.

Kada su u pitanju obaveze Alma Ras kao poslodavca prema zaposlenima, postupamo u skladu s odredbama Zakona o radu FBiH i ostalim pozitivnim propisima, te su u tom smislu kolektivno i pojedinačno dogovoreni svi detalji, poručili su.

Prema navodima iz kompanije, poslovanje je najviše pogođeno padom potražnje u zapadnoj Europi.

Pad potražnje tekstilnih proizvoda u zapadnoj Europi, gdje Alma Ras najviše posluje, je zapravo i glavni faktor zbog kojeg smo donijeli odluku o zatvaranju pogona. U ostalim pogonima organizirali smo posao na način da što manje uposlenih bude pogođeno ovim promjenama na tržištu. Na domaćem tržištu kompanija i dalje posluje stabilno zahvaljujući podršci kupaca koji prepoznaju kvalitetu naših proizvoda i važnost kupovine domaćih proizvoda, ističu iz Alme Ras.

Na kraju, iz Alme Ras su se osvrnuli i na ostatak proizvodnih kapaciteta i situaciju na tržištu gdje je kompanija prisutna.

Poslovanje kompanije Alma Ras je stabilno i nisu evidentirane najave dodatnih smanjenja narudžbi. Poduzimamo potrebne aktivnosti kako bi uspostavili suradnju s novim kupcima, ali se također nadamo i stabilizaciji našeg glavnog tržišta Europske unije, priopćeno je za Klix iz kompanije.

Objava Alma Ras ugasila pogon, bez posla ostala 52 radnika pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?