MZ Hrašljani: Uspješan put ka jačanju lokalne zajednice

MZ Hrašljani: Uspješan put ka jačanju lokalne zajednice

Link na izvornu vijest

Mjesna zajednica Hrašljani je trenutno jedan od sudionika projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“. Centar za građansku suradnju iz Livna (CGS) i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova implementiraju projekt „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj„ te u okviru projekta dodjeljuju bespovratne grantove za provedbu projekata bitnih za stanovnike lokalnih zajednica. Aktivnost podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a kroz projekt Snaga lokalnog je u tijeku i provedba projekta „Opremanje EKO-EDU igrališta“ na području MZ Hrašljani.

MZ Hrašljani nakon uspješne aplikacije projekta „Opremanje EKO-EDU igrališta“ krenula je kroz volonterski rad u prve pripreme oko realizacije projekta. Projekt Opremanje EKO-EDU igrališta ima za cilj stvoriti dječje igralište za djecu uzrasta od 1.5 do 12 godina i mjesto na kojem će mališani pored igre imati priliku da nauče sve o principima zaštite prirode i životne sredine. EKO-EDU igralište je koncipirano da pored rekvizita za igru posjeduje i klupe koje će imati funkciju vanjskog amfiteatra u kojem će djeca imati priliku prisustvovati ekološkim edukacijama i radionicama. Vrijeme u kojem živimo ukazuje nam na potrebu educiranja najmlađih članova zajednice o očuvanju prirode a cilj ekološke pismenosti nije samo ekološko obrazovanje, već postavljanje temelja za buduće generacije njihovog odnošenja prema ekologiji. Lokacija izgradnje EKO-EDU igrališta planirana je u neposrednoj blizini malonogometnog igrališta, čime bi se sadržaji za djecu i mlade dodatno povezali na jednom mjestu. Volonterskim radom smo obavili prvo čišćenje lokacije budućeg dječjeg igrališta i ovim putem se još jedanput zahvaljujemo svim volonterima koji se uvijek spremno odazovu na radne akcije – poručio je Veselko Planinić, koordinator projekta ispred MZ Hrašljani.

U vremenu kada suradnja između lokalnih zajednica i organizacija civilnog društva igra ključnu ulogu u stvaranju pozitivnih promjena, Mjesna zajednica Hrašljani i CGS ističu se kao primjer izvrsnosti u partnerstvu. Njihova suradnja na projektu “Snaga Lokalnog” pokazuje kako zajedničkim naporima možemo potaknuti rast, razvoj i održivost lokalne zajednice. Potpuna mentorska podrška od strane Centra za građansku suradnju uvelike je olakšala planiranje navedenih aktivnosti. Ova suradnja nije samo obogatila infrastrukturu i resurse MZ Hrašljani, već je i potaknula osjećaj zajedništva, ponosa i vjere u sposobnost zajednice da oblikuje svoju budućnost.

Također potrebno je istaknuti i veliku podršku od strane Grada Ljubuškog i spremnost za sufinanciranje navedenih aktivnosti, te odličnu komunikaciju gradonačelnika Vedrana Markotića s MZ Hrašljani, kojem se ovom prilikom također zahvaljujemo na ukazanoj podršci.

MZ Hrašljani se može pohvaliti s nizom realiziranih projekata na području mjesne zajednice u proteklim godinama, financiranim od strane Grada Ljubuškog i jednim dijelom od USAID. Budući cilj MZ Hrašljana je nastaviti razvijati lokalnu zajednicu kroz razne projekte i volonterske aktivnosti.

Objava MZ Hrašljani: Uspješan put ka jačanju lokalne zajednice pojavila se prvi puta na Radio Ljubuški.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?