Tomislav Stipić: “Latvijski je sport u ekspanziji, ali protiv Vatrenih su autsajderi”

Tomislav Stipić: “Latvijski je sport u ekspanziji, ali protiv Vatrenih su autsajderi”

Link na izvornu vijest

Hrvatski se reprezentativci u Rijeci pripremaju za utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Latvije i Armenije.

O prvom suparniku za Drugi program Hrvatskog radija govorio je naš Duvnjak Tomislav Stipić, trener latvijskog prvoligaša Rige, inače vodeće momčadi lige, javlja HRT.

– U Latviji je ova cijela godina sportski vrlo uspješna. Bili su brončani na SP u hokeju na ledu, sada su ostvarili odličan rezultat na košarkaškom prvenstvu, tako da doživljavaju pravi sportski ”boom”. Čak je i nogometna reprezentacija bila pobjednik skupine Lige nacija, naravno da je sada u ovoj skupini s Hrvatskoj potpuni autsajder, ali generalno je latvijski sport u ekspanziji, rekao je Stipić koji je našoj nogometnoj publici poznat iz perioda provedenog na klupi Slaven Belupa.

Uz suradnike iz stožera u momčadi ima dvojicu hrvatskih igrača, Petra Bosančića Hrvoja Babeca, koji je među najcjenjenijim igračima lige, a trenira i nekolicinu latvijskih reprezentativaca.

– Pet igrača i vratar dolaze iz mojeg kluba, a gledao sam uživo njihove utakmice, tako da mogu posvjedočiti o kakvoj se ekipi radi. Očekujem da će kao i uvijek u gostima igrati u 4-4-2 sustavu i jako niskom bloku. Njihova je kultura vezana uz borbu i disciplinu, ali zaostaju po pitanju kreacije i individualne kvalitete, tako da će sigurno biti bazirani na niski blok i ideju da protiv Hrvatske prime što manje pogodaka. Vidim da je izbornik Dalić napravio pametne korake, da je zadržao okosnicu i uveo mlade snage, osvježio i stabilizirao reprezentaciju, na dobrom su putu. Možemo biti optimisti i veseliti se utakmicama protiv Latvije i Armenije.

Cijeli razgovor možete poslušati ovdje

HRT/TC

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?