Zavadlav dva puta prijetio psihijatru likvidacijom

Zavadlav dva puta prijetio psihijatru likvidacijom

Link na izvornu vijest

PROTIV Filipa Zavadlava, optuženog za trostruko teško ubojstvo u splitskom Varošu, postoji još jedna optužnica. Optužen je za prijetnju psihijatru koji je Zavadlava prije tri godine liječio u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici.

Kako piše Dalmatinski portal, Zavadlav je u dva navrata 2020. i 2021., iz zatvora u Gospiću pisao kako je pronašao osobu koja će likvidirati psihijatra. S obzirom na to da se pošta pregledava, sa sadržajem pisma upoznato je tužiteljstvo koje je provelo postupak te podiglo optužnicu.

Dalmatinski portal saznaje da se Zavadlav branio šutnjom.

Za Zavadlava se predlaže godina dana zatvora zbog prijetnji psihijatru

Gospićko Općinsko državno odvjetništvo tereti Zavadlava za prijetnju prema službenoj osobi u obavljanju njezinog posla. Za to kazneno djelo propisana je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, a za Zavadlava se konkretno predlaže kazna od godine dana zatvora.

Sud u Gospiću je zaprimio optužnicu krajem ožujka 2023. Optužnica je vraćena tužiteljstvu na doradu i krajem lipnja ove godine ponovno dostavljena sudu.

Iz Općinskog suda u Gospiću su za Dalmatinski portal rekli da su u međuvremenu ispunjeni svi uvjeti za sjednicu Optužnog vijeća za odlučivanje o optužnici te da će se sjednica održati idući tjedan.

Odgođen nastavak ponovljenog suđenja

U Splitu je jučer opet odgođen nastavak ponovljenog suđenja Zavadlavu za trostruko teško ubojstvo u Splitu u siječnju 2020. Tereti ga se da je iz automatskog oružja ubio Juricu Torlaka, Marina Ožića Paića i Marina Bobana.

Tri rasprave su trebale biti održane ovaj tjedan, ali su otkazane na zahtjev novog Zavadlavovog branitelja Tonija Vukičevića. Odvjetnik tvrdi da nije imao dovoljno vremena da sa Zavadlavom dogovori detalje obrane.

Zavadlav je na kraju prvog suđenja osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina, no Visoki sud je ukinuo presudu za ubojstva i potvrdio samo ono što se odnosi na nabavu automatskog oružja i municije te pucanje po splitskom Varošu. Za to su mu dosuđene dvije i pol godine zatvora.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?