Posrnuli hercegovački gigant dobio novog vlasnika

Link na izvornu vijest

Čuveni jablanički Granit, jedan od hercegovačkih gospodarskih simbola za kojeg se znalo u cijeloj Europi, nakon provedenog natječaja javne prodaje, kupuje bh. kompanija Lake d.o.o. Sarajevo i planira oživjeti poslovanje kompanije.

Ovo je za Klix.ba potvrdio stečajni upravitelj Granita u Jablanici Abid Šarić te je otkrio da je interes za kupovinu nekadašnjeg giganta bio veliki, ali da su kompletnu ponudu dostavila samo dva investitora, od kojih je povoljniji bio Lake d.o.o. Sarajevo, jer je ponudio punu cijenu.

Tako će sarajevska kompanija Lake d.o.o., na čijem je čelu poduzetnik Nedim Bubica, jablanički Granit kupiti za 20 milijuna i 558.000 KM, za što je prema Šarićevim riječima prijedlog kupoprodajnog ugovora već sačinjen.

Vlada HNŽ-a je poslala prijedlog ugovora s kojim smo se usuglasili, tako da sve ide svojim tijekom. U narednom razdoblju Vlada HNŽ-a treba pribaviti mišljenje pravobraniteljstva i dati suglasnost da se taj ugovor potpiše, a potom dobiti dozvolu za eksploataciju. Tada će kupac uplatiti sredstva da se izmire dugovi i da se kompletan proces završi, kazao je Šarić za Klix.ba.

Ističe da će se kupovinom Granita izmiriti sva dugovanja, a da će prema previđenom planu koji je sarajevska kompanija dostavila osigurati investicije za poslovanje.

Pogledajte popis blokiranih firmi u BiH

Trebat će ulaganja, ali oni tvrde da su spremni i dostavili su pismo banke koja jamči da će ih pratiti, pojašnjava sugovornik.

Novi vlasnik prema svom planu koji je predstavio, kako ističe Šarić, planira nastaviti tradiciju jablaničkog Granita i modernizirati cijelu priču.

Budući vlasnik Granita u Jablanici ima velike planove. Iako nije bio obavezan, naveo je i to da na prvi mah planiraju investiciju oko 2,5 milijuna KM za opremu koja je potrebna za eksploataciju. Također planira modernizirati opremu za preradu i zaposliti još radnika, jer je velika potražnja i u ovom trenutku je bitno samo pokrenuti proizvodnju, objasnio je Šarić za Klix.ba.

Podsjetimo da se jablaničko poduzeće Granit bavi eksploatacijom i preradom granita već skoro 100 godina i spada u red nekadašnjih giganata bivše države. Od jablaničkog granita su se gradile zgrade i trgovi širom Europe.

Javni prihodi FBiH 4,9 milijardi KM

(www.jabuka.tv)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?