Najstarija osoba u Hrvatskoj: Baka Mara iz Imotskog napunila 109 godina

Najstarija osoba u Hrvatskoj: Baka Mara iz Imotskog napunila 109 godina

Link na izvornu vijest

Baka Mara Gabelica iz Zmijavaca kod Imotskog na blagdan Male Gospe napunila je 109 godina.

Trenutno nosi titulu najstarije osobe u Hrvatskoj.

Rođena je davne 1914. godine, što znači da je doživjela brojne povijesne događaje i promjene tijekom svog dugog života. Njezin životni put započeo je u Ivanbegovini, u zaseoku Kujundžići, u vrijeme Prvog svjetskog rata.

Sa samo 17 godina, 1932. godine, udala se u zaseoku Gabelice u Podbablju, gdje je pronašla svoju prvu i jedinu ljubav, Antu, koji je bio stariji od nje čak 12 godina.

Nakon nekog vremena, 1953. godine, preselili su se u Zmijavce. Nažalost, Ante je preminuo samo dvije godine kasnije, 1955. godine, ostavljajući Marinu kao udovicu s četvero djece, dva sina i dvije kćeri. Jedan od sinova je, nažalost, preminuo, što je predstavljalo veliku žalost u njezinom dugom životu.

Baka Mara Gabelica je svjedokom mnogih promjena i događaja tijekom stoljeća u kojem je živjela, a njezina priča o ljubavi, gubicima i dugovječnosti svakako je inspirativna, piše imotski Radio NU.

Post Najstarija osoba u Hrvatskoj: Baka Mara iz Imotskog napunila 109 godina je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?