Srpski basketaši peti put zaredom prvaci Evrope 

Srpski basketaši peti put zaredom prvaci Evrope 

Link na izvornu vijest

Srpski basketaši savladali Litvaniju 22:20 u finalu Evropskog prvenstva.

Kakav meč u Jerusalimu – strašan meč.

Sada već slobodno možemo da upotrebimo Linekerovu slavnu izjavu i za basket , koji polako ali sigurno postaje sport u kojem pobedu uvek odnose Srbi.

Peti put zaredom srpski basketaši su prvaci Evrope i otud logično pitanje – ima li ko jači?

Kvartet u sastavu Nemanja Barać, Marko Branković, Stefan Kojić, Strahinja Stojačić odneo je neverovatnu pobedu, posle trilera, u finalu protiv Litvanije – trojkom Stojačića pred sam kraj meča, pri rezultatu 20:20.

Mogla je lako pobeda i da ode na drugu stranu jer su i Litvanci imali šut za pobedu, i to ne jedan, ali je i sreća bila uz naše basketaše. Izdržali su te najkritičinie momente, koji, istina, nisu bili ni na vidiku u jednom trenutku.

Srbija je vodila 20:13, držala sve u svojim rukama, dominirala, bio joj je potreban samo jedan poen, ali…

Serija grešaka, promašaja i serija nekih neverovatnih poena rivala uvela nas je u problem i za tili čas Litvanci su stigli do egala i priliek da nas poptuno šokiraju.

Srećom, neverovatni Stojačić, koji je i u začetku meča, kada smo bili u najvećem zaostatku pokrenuo našu seriju, i u najvažnijem momentu meča bio je hladnokrvan. Staložen i siguran u šutu. Digao se na šut za dva, pogodio dno mrežice – za delirijum srpskih igrača.

Srbija – basket sila!

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?