Lana Pudar svjetska juniorska prvakinja i u disciplini 100 metara delfin

Lana Pudar svjetska juniorska prvakinja i u disciplini 100 metara delfin

Link na izvornu vijest

Lana je utrku završila s vremenom 57.77, što je za 00.52 sekundi bilo brže od Amerikanke Leah Shackley. Na trećem mjestu je Japanka Mizuki Hirai s vremenom 58.35.

U finalu su Lani rivalke bile: Viktorija Rejmond (Victoria Raymond Kanada), Ela Kristina Jansen (Ella Christina Jansen, Kanada) Bejli Hartman (Bailey, SAD), Mizuki Hirai (Japan), Lia Šekli (Leah Shackley, SAD), Dojon Kim (Doyeon, Južna Koreja) i Isabela Bojd (Isabella Boyd, Australija).

Lana je na prvenstvu u Izraelu već osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin i srebrno u disciplini 50 metara delfin. 

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?